Asimder’den Portekiz Parlamentosuna tepki

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Portekiz parlamentosunun 26 Nisan günü yapılan oylamada sözde Ermeni soykırım tasarısını tanımasına tepki gösterdi.Kabul edilen tasarıd

Genel 30.04.2019 10:45:45 0
Asimder’den Portekiz Parlamentosuna tepki
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.04.2019 10:45

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Portekiz parlamentosunun 26 Nisan günü yapılan oylamada sözde Ermeni soykırım tasarısını tanımasına tepki gösterdi.

Kabul edilen tasarıda Osmanlı topraklarında Ermenilere sistematik olarak sözde soykırım yapıldığının yazıldığını belirten ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Portekiz ile ülkemizin ilişkileri 1931 yılına dayanmaktadır. Biz Portekiz’e 1931 yılında Portekiz’de 1941 yılında elçi tayin etmiştir. Portekizliler sözde kabul ettikleri soykırımın tarihi 1915 tarihinde Çanakkale savaşında İtalya ve Fransa’nın yanında yer alarak Osmanlı topraklarını işgal etmeye gelmiş binlerce sivil ve askerimizi şehit etmişlerdir. İşgalci zihniyette olan bir ülke nasıl olur da kendi toprağını savunan bir millete soykırımcı yalanıyla suçlama yapar. 1915 yılında Müslüman toprağı olan Osmanlı topraklarını işgale gelen Fransa ve İtalya gibi sömürge ülkelerine nasıl maşalık yaptıysa şimdide sözde Ermeni soykırımı tasarısını tanıyarak maşalık yapmaktadır” dedi.

Portekiz parlamentosunun dünya tarihini hiçe saydığını söyleyen Gülbey, “Sözde Ermeni soykırımı siyasetçilerin değil tarafsız tarihçilerin işidir. Ermeni lobisinin yalanları ile dolu olan sahte tarih dünya tarihini yansıtmamaktadır. Portekizli siyasetçiler ülkelerinde yaşayan faşist Ermenilerin oylarını kazanmak için dünyada yaşanan tarihi hiçe sayamazlar. Bu tasarıyı kabul eden Portekiz’e karşı gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır. Ülkemizde faaliyet gösteren Portekiz firmalarının sayısında son yıllarda artış gözlenmektedir. Halihazırda ülkemizde bilgi teknolojileri telekomünikasyon, elektronik, iş makineleri, makine ve teçhizat, seramik, hazır giyim, ayakkabı, AVM işletmesi, kağıt ve orman ürünleri, mühendislik ve danışmanlık, yenilenebilir enerji, atık depolaması, dekorasyon, boya gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Portekiz sermeyeli şirketler bulunmaktadır. Portekiz parlamentosu hukuka saygı göstermelidir. Portekiz Parlamentosundan, iç siyasi saiklerle gerçekleri çarpıtmak yerine tarihi gerçeklere, arşiv kayıtlarına ve hukuka saygı göstermeye ASİMDER Genel Merkezi olarak davet ediyoruz. Portekiz Parlamentosunun almış olduğu bu kararı esefle kınıyoruz” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ