ASİMDER’den Aliyev’in anıtına ziyaret

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Merkezi, Beynelhalq Diaspor Merkezi, İSBAM Genel Merkezi, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Kars İl Başkanlığı ve Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Kars İl Başkanl?

Genel 3.02.2021 11:53:46 0
ASİMDER’den Aliyev’in anıtına ziyaret
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.02.2021 11:53

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Merkezi, Beynelhalq Diaspor Merkezi, İSBAM Genel Merkezi, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Kars İl Başkanlığı ve Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Kars İl Başkanlığı ile birlikte Kars’ta bulunan Haydar Aliyev anıtını ziyaret ettiler.

Kars’ta çeşitli ziyaret ve faaliyetler için gelen Azerbaycan heyeti adına açıklama yapan ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Kars Arpaçay İlçesi Koç Köyünde mezarı bulunan Azerbaycan halk kahramanı Sultan Paşabeyoğlu’nun mezarına Ermenistan işgalinden kurtarılan Azerbaycan Karabağ Laçin’dan getirilen toprağın dökülme programı için Kars’ta bulunmaktayız. Programımıza başlamadan Azerbaycan’ın Ummi Milli Lideri rahmetli Haydar Aliyev’in anıtını ziyaret ederek dualarımızı okuduk. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk nasıl Türkiye ve Türk ulusunu işgalden kurtarıp bugün ki refah günlere getirilmesine silah arkadaşlarıyla birlikte mücadele vermişlerse, rahmetli M. Emin Resulzade, Ebulfez Elçibey ve daha sonrada Azerbaycan’ı büyük çöküşten kurtaran bugün ki refah ve düzenin kurulmasında mücadele vermiştir. Programımıza Mustafa Kemal Atatürk ve Haydar Aliyev’in anıtlarını ziyaret ederek başlıyoruz. Azerbaycan Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtarıldığı bugünlerde tek millet iki devlet anlayışına çok ihtiyacımız bulunmaktadır. Ermeni Diasporasının 1915 sözde Ermeni soykırımı yalanlarıyla ülkemizi köşeye sıkıştırmaya çalıştığı zor günlerimizde nasıl Azerbaycan Diaspora teşkilatları bizi desteklediyse, Karabağ meselesinde de Türkiye Diaspora teşkilatları olarak bizlerde kardeşlerimizin yanındayız” şeklinde konuştu.

Ziyarette bulunan Azerbaycan heyeti ve diğer misafirler Haydar Aliyev anıtına karanfiller bırakarak bir dakika saygı duruşunda bulunup daha sonra Arpaçay İlçesi Koç köyüne doğru yola çıktı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ