Asimder Başkanı Gülbey: 'Türkiye ve Azerbaycan AEB'ye girerse sınırlar Ermenilere açılacak'

Genel 22.09.2017 10:39:15 0
Asimder Başkanı Gülbey:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.09.2017 10:39
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Türkiye ve Azerbaycan Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) üyesi olurlarsa birlik üyesi ülkeler arasında aynı Avrupa Birliği (AB) gibi serbest dolaşım şartı olmasından dolayı üye olan Ermenistan vatandaşlarının Türkiye ve Azerbaycan’a serbest girebileceklerini söyledi.
Rusya AEB’ye üye ülke sayısını artırmak için Türkiye ve Azerbaycan’ı da üye olmaları konusunda girişimlerde bulunduğunu belirten Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, “1992 yılında Ermenistan ve Rusya silahlı kuvvetlerince işgal edilen ve sivillerin katledildiği Azerbaycan Karabağ bölgesinden dolayı Türkiye ve Azerbaycan Ermenistan sınır kapılarını kapatmıştır. Daha işgal edilen Azerbaycan toprakları terk edilmemişken, katledilen Azerbaycan’lı kardeşlerimizin hesabı sorulmamışken ve Ermenistan devleti anayasasında sınırı tanınmayan Türkiye’yi bu birliğe üye etmek isteyen Rusya Türk milletinin hafızasını silmek istiyor. Avrasya Ekonomik Birliği (AEB)’ye üye olma şartları içerisinden biride üye olan ülkeler arasında vizelerin kaldırılması ve serbest dolaşım şartıdır. Buda şu manaya geliyor eğer Türkiye ve Azerbaycan bu birliğe üye olurlarsa, diğer üye ülkeler (Kazakistan, Kırgızistan, Belarus, Rusya ve Ermenistan) arasında ekonominin dışında vatandaşların serbest dolaşım şartını da yerine getirmelidirler” dedi.
İşgal olan Karabağ’dan beş kasaba verilmesi ve asıl Dağlık Karabağ (Hanlıkların) Ermenistan’a bırakılma projesinin kabul edilmesinin altında AEB’ne üye olma gizli planı yatmakta olduğuna değinen Gülbey, “Rusya maşası Ermenistan eliyle işgal ettiği Azerbaycan topraklarında ikinci ermeni devleti kurmak istemektedir. Türkiye Ermenistan’la kapalı olan sınır kapılarının açılabilmesi için Azerbaycan Karabağ’da ki Ermeni işgalinin sonlandırılırsa açabileceğini şart koştu. Rusya Türkiye ve Azerbaycan’ı Ermenistan’la uzlaştırmak için AEB üyelik projesini ve beş kasabadan çekilme planını teklif ediyor. Bu Azerbaycan’a iyilik değil ikinci ermeni devletinin kurulması ve meşrulaşma projesidir. Türkiye ve Azerbaycan devlet yetkilileri bu oyuna dikkat etmeliler ve ikinci ermeni devletinin kurulmasına müsaade etmemeliler” şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ