ASİMDER Başkanı Gülbey: “Muradov Karabağ’da Ermenileri örgütlüyor”

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Dağlık Karabağ’a gelip yerleşen Rus Barış Gücü komutanı Korgeneral Rustam Muradov’un bölgede yaşayan Ermenileri Azerbaycan ordusuna

Genel 13.12.2020 10:31:06 0
ASİMDER Başkanı Gülbey: “Muradov Karabağ’da Ermenileri örgütlüyor”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.12.2020 10:31

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Dağlık Karabağ’a gelip yerleşen Rus Barış Gücü komutanı Korgeneral Rustam Muradov’un bölgede yaşayan Ermenileri Azerbaycan ordusuna karşı terör örgütü gibi örgütlediğini iddia etti.

Ermenistan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde yenilgi kabul ettiğini, Hankent ve diğer bölgede Rus Barış Gücünün kontrolünde yaşamalarına izin verilen Ermenilerin Rusya tarafından örgütlendirildiklerini söyleyen ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “12.12.2020 tarihinde Rus Barış Gücünün kontrolünde bulunan Hadrut bölgesinde telefon hattı çekimi yapan Azerbaycanlı çalışanlara Ermeniler otomatik silahlarla ateş açarak 10 Kasım günü Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan arasında imzalanan ateşkesi ihlal ederek suç işlemişlerdir. Karabağ bölgesine geldiği günden beri sözde Dağlık Karabağ Cumhurbaşkanı Aryik Harutyunyan ile sık görüşler yapıp Rus Barış Gücünün kontrolünde bulunan bölgeleri birlikte gezinip toplantılar yapmaları, yeni silahlı örgütlenmeler yaptıkları duyumlarımız bulunmaktadır. Rus Tv kanalı alt yazı geçerek Dağlık Karabağ bölgesine 37 bin Ermeni getirip yerleştirdiklerini yazdı. Bu Ermeniler kimlerdir ve neden bu kadar sayıda gelip bölgeye yerleştiler. Bu getirilen Ermeniler ile Rus Barış Gücü Komutanı Rüstam Muradov neden toplantı yapıyor ve bu toplantılarda neler konuşuyor bilinmemektedir” dedi.

Rusya Dağlık Karabağ’a SİHA saldırılarından korunmak için etkili silahları getirdiğini belirten Gülbey, “Ermenistan başkenti Erivan sokaklarında Ermenistan ordusuna ait askeri araçlarının hareketliliği ve Başbakan Nikol Paşinyan’ın 12.12.2020 günü gece Ermenistan Milli Savunma Bakanlığına geçmesi yeni bir Ermenistan saldırısı olacağının işaretidir. Dağlık Karabağ’a Barış Gücü Birliği olarak gelip yerleşen Rusya’nın neden SİHA savunma sistemi getirip kurması manidardır. Ermenistan Azerbaycan savaşında etkili olan SİHA’lara karşı sanki savaşacakmış gibi getirip Karabağ’a kurmaları barış uygulayacak bir birliğin alacağı tedbir değildir. Bunlar Rus Barış Gücü Birliği değil, olsa olsa Rus İşgal Gücü Birliği olurlar” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ