Asimder Başkanı Gülbey, “Ermeniler Abhazya’da gizli plan peşindeler”

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialariyla Mücadele Derneği Asimder Ve Azerbaycan Beynelxalq Diaspor Merkezi Türkiye Temsilcisi Göksel Gülbey, Abhazya’da Yaşayan Ermeniler Yapılacak Hükümet Seçimlerinde Abhazya Yönetimini Ele Geçirme Plan

Genel 28.01.2020 11:11:51 0
Asimder Başkanı Gülbey, “Ermeniler Abhazya’da gizli plan peşindeler”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.01.2020 11:11

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ASİMDER ve Azerbaycan Beynelxalq Diaspor Merkezi Türkiye temsilcisi Göksel Gülbey, Abhazya’da yaşayan Ermeniler yapılacak hükümet seçimlerinde Abhazya yönetimini ele geçirme planları yaptıklarını iddia etti.

Abhazya’da yaşayan Ermeniler Rus mafyasının da desteğini alarak Abhazya’da önümüzdeki aylarda yapılacak olan milletvekili seçimlerinde hükümeti kurmak ve yönetimi ele almak peşinde olduklarını belirten ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Abhazya, Kafkasya’nın müstesna köşelerinden biri, sessiz, sedasız bir ‘Riviera’ canlar ülkesi, Abhazya, Sovyet liderlerinin yazlık mekanıydı. SSCB’nin dağılışının ardından bağımsızlığını ilan ettiği Gürcistan’la savaş yaşamış, devamında Bağımsız Devletler Topluluğu’nun ambargosuna maruz kalmış, 2000’lerde NATO’nun Güney Kafkasya’ya doğru genişleme stratejisine karşı Rus satranç tahtasında kıymetli bir taşa dönüşmüştü. Abhazya’da yapılan seçimleri Yüksek Mahkeme tarafınca 10 Ocak 2020 günü iptal etti. Önümüzdeki aylarda tekrarlanacak Abhazya devlet seçiminde Ermeniler çeşitli ittifaklar içerisine girerek yönetimi ele geçirmek peşindeler” dedi.

Gürcistan Cavaheti bölgesi üzerinde toprak iddiası olan Ermenilerin ikinci hedefinin Abhazya olduğunu belirten Gülbey, “Abhazya’da Ermenilerin nüfus sayıları 120 bin civarlarındadır. Buda Abhazya nüfusunun yüzde kırkını oluşturmaktadır. Rusya Abhazya’da yönetime gelecek hükümetin kendi maşaları olacak bir isim peşindeler. Bunun için en uygunu 1915-1918 yıllarında Osmanlı Devletinde yaşarken ihanet edip Ruslarla hareket eden ve binlerce silahsız sivili katleden Ermenilerden iyisini bulamazlardı. Ermeniler Rusya ve her yıl Abhazya’da toplanıp dinlenmeye gelen Rus mafyasının da desteğini alarak seçimlerde Abhazya yönetimini ele geçirme hesapları yapmaktadırlar. Ermeniler Gürcistan ve çevresini ateş çemberine çevirmek peşindeler. Bu Ermeni planları bölgede Türkiye Azerbaycan yatırımı olan ve Gürcistan topraklarını kullanan TANAP ve demiryolu projelerini de güvenliğini sıkıntıya sokmaktadır. Bölgede Türkiye ve Azerbaycan gelişmelere dikkat etmeli veya bazı yaptırımlarla müdahil olmalıdırlar” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ