ASİMDER Başkanı Gülbey; “BAE ve Yunanistan Ermenilere silah gönderiyor”

ULUSLARARASI ASILSIZ ERMENİ İDDİALARIYLA MÜCADELE DERNEĞİ (ASİMDER) GENEL BAŞKANI GÖKSEL GÜLBEY, BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ AZERBAYCAN’A KARŞI İŞGALCİ ERMENİSTAN SAFLARINDA SAVAŞAN TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’LILARA SİLAH VE PATLAYICI M

Genel 1.11.2020 12:05:35 0
ASİMDER Başkanı Gülbey; “BAE ve Yunanistan Ermenilere silah gönderiyor”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.11.2020 12:05

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Birleşik Arap Emirlikleri Azerbaycan’a karşı işgalci Ermenistan saflarında savaşan terör örgütü PKK’lılara silah ve patlayıcı madde gönderdiğini ve bu kalleşliğe Yunanistan’ın da kargo uçağıyla ortak olduğunu iddia etti.

Birleşik Arap Emirlikleri’nden Dağlık Karabağ konusunda Yunanistan ile birlikte hainlik yaptığını söyleyen ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Ermenilere gönderilen silah ve patlayıcılar, Yunan menşeli bir şirkete ait kargo uçağıyla Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) güneydoğusunda yer alan Sharjah Havaalanı’ndan kalktı. Uçak önce Süleymaniye Uluslar arası Havaalanına, ertesi gün de Erivan Zvatrnots Havaalanı’na indi. Kargo içindeki silah ve patlayıcılar daha sonra Dağlık Karabağ’daki PKK/KCK’lı teröristlere ulaştırıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında ‘Ermenistan’a her gün modern silahlar gönderiliyor’ demişti. Silahların çoğunun Ermenistan’a bedava gönderildiğini dile getirmişti. İşte Ermenistan’a bedava gönderilen silah ve patlayıcılar Birleşik Arap Emirlikleri ve Yunanistan tarafından gönderildiği ispat edilmiştir” dedi.

BAE ve Yunanistan’dan önce Ermenistan’a Çin’in yardım ettiğini belirten Gülbey, “11 Temmuz 2020 gecesi Azerbaycan Tovuz’a saldıran Ermeniler 12 Nisan 2020 günü Çin’den gelen sözde Corona virüs yardım paketleri adı altında kolileri getiren uçakların içerisinde silah ve askeri malzemeler gönderildiği konusunda bölgede ortak hareket ettiğimiz teşkilatlardan ciddi duyumlar almaktayız. Bu anlaşmanın temeli ise 9 Nisan 2020 günü Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisian ile Çin devlet Başkanı Şi Cinping arasındaki mektuplaşmadır. 1992 yılında Çin devleti tarafından Ermenistan’a Karabağ işgalinde yardım edebilecekleri yönünde mektup yazdıkları da deşifre olmuştu. ASİMDER Genel Merkezi olarak, geçmiş tarihlerindeki kin ve intikamlarını alma peşinde olan BAE, Çin ve Yunanistan’ın yaptıkları Türk düşmanlığını şiddetle kınıyoruz. Dağlık Karabağ’daki Ermenistan’ın işgalini sonlandırmak için savaşan kardeş Azerbaycan’ın da sonuna kadar ölümüne yanındayız” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ