'Aşıklar Ölmez' konseri beğeniyle izlendi

Genel 8.12.2018 14:15:13 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.12.2018 14:15
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından ‘Yunus Emre Orkestrası Aşıklar Ölmez’ konseri düzenlendi.
Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konsere Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcısı Abdülkadir Baharçiçek, Rektör Danışmanları Doç. Dr. İlhan Erdem ve Dr. Öğr. Üyesi Cemal Koyunoğlu, İnönü Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Hakan Erkuş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman, Prof. Dr. Cemal Yurga, Prof. Dr. Ersan Çiftçi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ömer Çelik, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Şefliğini Ali Ayhan’ın, şiir seslendirmesini Fatih Mehmet Çubuk’un yaptığı konser izleyiciler tarafından ilgi gördü. Konserde, TRT’de yayınlanan Yunus Emre dizisinin müzikleri seslendirildi.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay konserin bir müzik ziyafeti olduğunu ifade ederek, “Bugün Yunus Emre’nin nüktelerinden bir demet müzik ziyafet dinledik. Yunus’un ‘Aşıklar Ölmez’ felsefesi gerçekten de öyle bir şey. Eğitim Fakültesi’ne ait koromuz Yunus Emre’nin çok güzel ilahilerini ve parçalarını seslendirdi. Ali Hocamızın şefliğinde olan ve bir saat süren müzik ziyafetini ben mükemmel buldum. Çok güzel parçaları söylediler. Ben bu konseri muhakkak şehir merkezimizde ve tüm Malatya’da vermemiz gerektiğini düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.
Anadolu’nun bağrında yetişmiş bir ozanımız olan Yunus Emre’nin sözlerini müzikle bugün halka aktarmaya çalıştıklarını ifade eden Şef Ali Ayhan ise, “Yunus Emre, bu topraklarda büyük bir değerdir. Her bir eser için orkestra çalışması yaptık. Seyircilerimiz beğendiyse, Yunus Emre’yi hakkıyla anlatabildiysek, müziğe aktarabildiysek ve sanat içinde farklı bir icrada bulundurabildiysek ne mutlu bize" diye konuştu.
Konser sonunda İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Şef Ali Ayhan’a ve konser ekibine çiçek takdim etti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

Yeşilyurtspor son dakikalarda ya üzülüyor ya seviniyor


Van Spor

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ