Aşı uygulamasıyla turizmde 2021 beklentisi arttı

Turizm sektörü temsilcileri, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen aşının uygulanmaya başlanmasının sektöre yansımalarının da olumlu olacağına inanıyor.

Genel 14.01.2021 12:52:10 0
Aşı uygulamasıyla turizmde 2021 beklentisi arttı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.01.2021 12:52

ANTALYA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda Kovid-19 sürecinde başlatılan "Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı" kapsamında sağlıklı ve güvenli tatil imkanı sunuldu.

Ağırladığı turist bakımından "turizmin başkenti" olarak nitelendirilen Antalya, güvenli tatilin adresi oldu. Kent, dünyanın salgınla mücadele ettiği süreçte geçen yıl 3 milyon 512 bin 910 turist misafir etti.

Kentteki turizm temsilcileri Kovid-19 aşısının uygulanmasını da yakından takip ediyor. Aşı uygulamasının başlaması turizm sektörünün 2021 yılına ilişkin beklentisini yükseltti.

Denizi, kumu, güneşi, tarihi ve turistik mekanları, doğal güzellikleri, mavi turları, kum tepeleri, antik kentleriyle öne çıkan Antalya, yeni sezonda da misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

"Turizm sektörü için de bir tür güven aşısı olmasını umuyoruz"

Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeleri Derneği Başkanı Cem Karaca, AA muhabirine, 2019'da gerek turist sayısı, gerekse elde edilen gelir yönünden hareketli bir seneyi geride bırakmalarının ardından 2020'ye yüksek beklentilerle girildiğini söyledi.

Ancak salgın nedeniyle tüm dünyada oluşan durumun Türkiye ve Antalya'ya da yansıdığını, 2020'nin geçmiş yılların altında turist sayısıyla geride kaldığını ifade eden Karaca, şöyle konuştu:

"Türkiye olağanüstü önlemlerle rakip destinasyonlardan çok daha iyi tepki verdi. Bu süreçte aşıyla ilgili gelişmeler yakından takip edildi. Aşının uygulanmasıyla vaka sayılarının düşmesini ve oluşan tablonun tatil için Türkiye'yi tercih etmek isteyenlere de güven vermesini bekliyoruz. Bir anlamda aşının, koronavirüs kadar, turizm sektörü için de bir tür güven aşısı olmasını umuyoruz. Hem salgınla mücadelede hem de turizm alanında aldığı tedbirlerle örnek bir tablo ortaya koyan Türkiye'nin, aşının uygulanmaya başlanmasıyla 2021 turizm sezonunda beklenen sıçramayı yapacağını düşünüyoruz."

"Aşının olumlu etkileri artan turist sayıları olarak ortaya çıkacak"

Uluslararası Helal Turizm Derneği Genel Sekreteri Emrullah Ahmet Turhan ise turizm sektöründe, 2019 gibi güzel geçen bir yılın ardından 2020 yılının salgın nedeniyle bekleneni veremediğini kaydetti.

Helal turizm alanında yılın nispeten daha iyi geçtiğini ancak bu durumun sektörün genelini yansıtmadığının farkında olduklarını belirten Turhan, "Aşının bulunduğu yönündeki açıklamaların dahi olumlu yansımalarının yaşandığını göz önünde bulundurursak, aşılama çalışmalarıyla vaka sayılarının düşmesinin yansımaları çok daha büyük olacaktır. Sezonun açılmasıyla, aşının olumlu etkilerinin artan turist sayıları olarak ortaya çıkacağını umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Bekir Bektaş

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ