Arpaçay’da CHP’li eski başkandan şaşırtıcı uygulama

Arpaçay’da Belediyenin Yol Ve Alt Yapı Çalişmasina Chp’li Eski Başkandan Engel!(ışık Çapanoğlu/kars-iha)

Genel 17.07.2019 12:08:00 0
Arpaçay’da CHP’li eski başkandan şaşırtıcı uygulama
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.07.2019 12:08

Arpaçay’da yapılan yol ve alt yapı çalışmalarına eski CHP’li başkan, “Duvarımı ve kapımı yıktınız” diyerek engel oldu.

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. AK Partili Arpaçay Belediye Başkanlığı ile Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü’nce ortaklaşa yürütülen yol ve alt yapı çalışmaları, Cumhuriyet Halk Parti (CHP)’den iki dönem belediye başkanlığı yapan Enver Akkaya’nın evinin önüne durduruldu.

CHP’li eski başkan Akkaya, evinin duvar ve kapısının yıkıldığını gerekçe gösterek, yürütülen çalışmalara engel oldu. Belediye ve Karayolları çalışanları eski başkan Akkaya’nın tutumu karşısında şaşırırken, durum Belediye Başkanı Erçetin Altay’a bildirildi. Bölgeye gelen Başkan Altay, Akkaya’nın tutumunu doğru bulmayarak, eski belediye başkanının evinin ve duvarının her hangi bir yerinin yürütülen çalışmalardan zarar görmediğini yerinde tespit etti.

AK Partili Belediye Başkanı Erçetin Altay, “65’inci hükümet Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve Kars Milletekili Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın yardım ve destekleriyle uzun uğraşlar sonucu Karayollarına hibe yoluyla yaptırılan Arpaçay giriş yollarının inşası sırasında su hattının yeri değiştirildi. Yeri değiştirilen su hattının ilçemizde iki dönem CHP Belediye Başkanlığı yapmış olan Enver Akkaya’nın evinin önüne geldiği noktada, kamu yararına yapılan ve Arpaçay’ımız için eşsiz nitelikteki bu proje Akkaya tarafından asılsız gerekçelerle durduruldu” dedi.

Altay, “Kişisel duygularına hakim olamamış olmalı ki, her fırsatta Arpaçay sevdasını dile getirmesine rağmen böylesi güzel bir projenin önünü kesmeye kalkması kendi samimiyetsizliğine işarettir.

Kendisi duvarının yıkıldığını, bahçe kapısının zarar gördüğünü iddia etmiştir. Bizzat yaptığım incelemeyle ne duvarına, ne de kapısına bir zarar verilmediğini gördüm. Tek sıkıntı bahçe kapısının önüne kadar yapılan asfalt. Bu da kendisinin mağdur olmaması için yapılmıştır. Bahçe kapısının kapanmasını engelleyecek kalınlıkta olması. Ayrıca hattın geçtiği yolda kamuya ait bir yoldur” diye konuştu.

Akkaya’nın bahçe duvarına ve kapısına her hangi bir zarar verilmediğini ifade eden Başkan Erçetin Altay, “Velev ki öyle bir durum olmuş olsa bile, yapılan tahribat Karayolları ve belediyemiz tarafından aslına uygun olarak onarılır. Kendisinin de çok iyi bilmiş olduğu bu duruma rağmen hiç bir gerekçesi ve hakkaniyeti olmayan, maruz kaldığımız bu hareketin ne amaçla ve ne için yapılmak istendiği ortadadır” şeklinde konuştu.

Karayolları ve belediye çalışmalarının engellenmesini mahkemeye taşıyacağına dikkat çeken Başkan Altay, Karayollarının ve görüşülen resmi makamların girişimlerinin sonucunu beklediklerini kaydetti.

Altay, aksi takdirde oldukça can sıkıcı ve kamu zararına yapılan bu girişimin hukuki yollarla çözümü için süreci başlatacağını da sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Murat Yıldırım: "Takım henüz yüzde 60 seviyesinde"


Van Spor

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ