Arkadaşlık 'engel' tanımıyor

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde fiziksel engeli nedeniyle akülü arabayla okula gidip gelen lise öğrencisi ile onu her sabah kapıda karşılayan ve bir an olsun yalnız bırakmayan sınıf arkadaşının dostlukları örnek oluyor.

Genel 10.06.2019 13:31:33 0
Arkadaşlık
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.06.2019 13:31

SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesinde fiziksel engeli nedeniyle akülü arabayla okula gidip gelen lise öğrencisi ile kendisini bir an olsun yalnız bırakmayan sınıf arkadaşı, kurdukları dostlukla engelleri aşıyor.

Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören doğuştan fiziksel engelli Oğuzhan Kılıçkaya ile sınıf arkadaşı Yakup Yıldız, dostluklarıyla örnek oluyor.

Arkadaşını her sabah okulun girişinde bekleyen Yıldız, Kılıçkaya'nın akülü arabayla sınıftaki sırasına yerleşmesine yardımcı oluyor.

Teneffüslerde de hiç ayrılmayan, okuldan birlikte çıkan iki arkadaş, sıkı dostluklarıyla engelleri kaldırıyor.

Oğuzhan Kılıçkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yakup, evden gelirken, okul girişinde, okul içerisinde, çarşıda her zaman yanımda yoldaşlık ediyor. Zorda kaldığımda idareye ulaşmamda en büyük yardımcım oldu. Maceralar, olaylar olsun beraber gidiyoruz, beraber geziyoruz." dedi.

Beş kardeşi bulunduğunu ve ailenin tek engelli çoçuğu olduğunu anlatan Kılıçkaya, arkadaşı sayesinde engelini unuttuğunu dile getirdi.

"Hiç durmadan yardım etmek istiyorum"

Yakup Yıldız da yardım etmenin güzel bir duygu olduğunu, Oğuzhan ile sıkı bir arkadaşlık kurduklarını belirtti.

Oğuzhan'a elinden gelen her türlü desteği vermeye çalıştığını kaydeden Yıldız, şunları söyledi:

"Oğuzhan'ın okula gelişine, çıkışına ve çarşıya gitmesinde de yardımcı oluyorum. Sabahleyin içeri girmesi biraz sıkıntı oluyor, ona yardım etmek için yanında oluyorum. Ona her zaman hiç durmadan yardım etmek istiyorum. Okulumuzun idarecileri, öğretmenleri, öğrencileri de Oğuzhan'a yardımcı oluyor."

Yıldız, okul dışında da birlikte vakit geçirdiklerini aktararak, "Okul dışında ailemin yanında çalışıyorum ama okuldan çıktıktan sonra vaktimiz oldukça birlikte çarşıda geziyoruz. Bir ağabeyimizin dükkanına gidiyoruz, orada birlikte zaman geçiriyoruz, kahve içiyoruz, konuşuyoruz." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Kemal Erdoğmuş

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ