Arguvan'da örnek kadın yetiştiriciye ziyaret

Genel 1.12.2018 13:45:09 0
Arguvan
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.12.2018 13:45
Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, Arguvan ilçesinde yaşayan ve Türkiye Kadınlar Yarışıyor da Malatya birinciliği bulunan Gülnaz Alp’ı ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.
Arguvan ilçesine bağlı İsa Mahallesinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan ve geçtiğimiz yıllarda ‘Türkiye Kadınlar yarışıyor’ programında Malatya birinciliği ve Türkiye ikinciliği bulunan Gülnaz Alp’ı ziyaret eden Birlik Başkanı İhsan Akın, “Farklı farklı hayvan türlerini deneyerek gerçekten yıllardır başarılı bir şekilde hayvancılık yapan hem de davranışlarla birçok yetiştiriciye örnek olan Gülnaz hanımı tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi. Yetiştiricilerin sorun ve sıkıntıları ile ilgili her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Akın, “Bugün Arguvan Belediye Başkanımız ve Arguvan Ziraat Odası başkanımız ile de görüştük Burada ki yetiştiricilerimizin sorunlarını sıkıntılarını dile getirdik. Bu sorun ve sıkıntıların çözümü noktasında istişarelerde bulunduklarını söyledi. Ayrıca çobanlığın desteklenmesi anlamında da özellikle kadın yetiştiricilerimizin bir ev de, bir işletme de en az bir kadının sosyal güvencesinin sağlanması hususunda da taleplerimiz oldu” diye konuştu. Bir işletmede özellikle bayan yetiştiricilerin sosyal güvencesinin olmamasının sıkıntılara neden olduğunu dile getiren Akın, “Bu anlamda bayan yetiştiricilere pozitif ayrımcılık yapılıp bir evde çobanın annesi, çobanın hanımı, çobanın kız kardeşi olmak üzere en azından bir ev de bir kişiye sigorta konusunda destek sağlanması gerekiyor” şeklinde konuştu.
Malatya’nın örnek hayvan yetiştiricisi ve aynı zamanda birliğin de ilçe temsilcisi olan Gülnaz Alp ise, ziyaretlerinden dolayı Akın’a teşekkür ederek, “Bizler köylerde yaşayan hayvancılık ile uğraşan kesim olarak kadın yetiştiricilerin de mutlaka sigortalı yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ