Arama kurtarma ekibi Ayda Gezgin'in hayata tutunma anını anlattı

İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde 91 saatin ardından 3 yaşındaki Ayda Gezgin'in enkazdan kurtarılmasında görev alan arama kurtarma ekibi, yaşadıkları duygu dolu dakikaları anlattı.

Genel 8.11.2020 14:56:36 0
Arama kurtarma ekibi Ayda Gezgin
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.11.2020 14:56

BİLECİK (AA) - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesinde bölgede 6 gün çalışma yapan Bilecik İHH Arama Kurtarma Ekibi, umutların azaldığı anda kurtarılarak ülkeyi sevince boğan Ayda Gezgin'in hayata tutunmasının mutluluğunu yaşıyor.

Bilecik M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda görevli ekip başkanı Serhat Seymen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayda'nın, Türkiye'nin umudu olduğunu söyledi.

Depremin ardından Doğanlar Apartmanı, Barış Sitesi ve Rıza Bey Aparmanı'nda görev aldıklarını aktaran Seymen, Ayda Gezgin'in bulunma anına ilişkin şunları anlattı:

"O an, oradaki herkesin sevinçten ağladığı bir andı. Bir gün önce anne ve 2 çocuğun naaşını enkaz altından çıkartmıştık, onun üzüntüsünü yaşıyorduk. O moral bozukluğunun ardından bu sevinç bize çok büyük moral oldu. Ayda'nın annesine ulaşmaya çalışırken makinelerinin sessizliği ile birlikte arkadaşımız Ahmet Bey bir ses duyduğunu söyledi, bölgede sessizliği sağlayarak yer tespiti yapıldı. Ayda, üzerindeki eşyaların kaldırılması sonrası AFAD koordinasyonunda sağ salim oradan çıkarıldı. Orada ekiplerin hepsi büyük bir mutluluğa ulaştı."

"Orası duygunun en yoğun yaşandığı andı"

Üç yaşındaki Elif Perinçek'in de 65 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldığını anımsatan Seymen, umutların kırıldığı anda Ayda'nın da herkesi mutlu ettiğini hatırlattı.

Ekiplerin birlik ve beraberlik içerisinde Ayda'yı enkazdan çıkartıp sevinçle ambulansa taşıdığını anımsatan Seymen, "Ayda enkazdan çıkarıldıktan sonra 200 kişilik konvoyun arasından geçti, oradaki herkesin göz bebeğine bakarak geçti. Orası duygunun en yoğun yaşandığı andı." dedi.

Seymen, çıkarılan her canlının kendilerine umut olduğunu, İzmir halkının her zaman yanlarında olduğunu sözlerine ekledi.

İnfaz koruma memuru arama kurtarma gönüllüsü Çetin Karanlık da enkazdan çıkarılan Elif ve Ayda için dua ettiklerini belirtti.

Mucizeye ortak olduklarını vurgulayan Karanlık, "Orada ağlamamak için kendimizi zor tuttuk, hepimizin ailesi var. Olumsuzlukları gördükten sonra oradan bir çiçek gibi kız çocuğunun çıkması bize çok büyük moral oldu. Bilecik'e döndükten sonra da Elif ve Ayda hakkında bilgi aldık, televizyonda gördükçe enkazdan çıkarılma anları aklımıza geliyor." diye konuştu.

"Ayda bebeğin gülüşü ömrüm boyunca bana umut olacak"

Yaklaşık 1 yıldır ekipte yer alan Yasin Yasa ise ilk defa deprem alanında görev aldığını belirtti.

Yasa, yaşadıklarını hiçbir zaman unutamayacağını belirterek "Enkazdan çıkartılan her canlı bize çok büyük umut oldu. Ayda bebeğin gülüşü ömrüm boyunca bana umut olacak. Orada bir gülüşün kocaman enkaza yansıdığını gördüm. Tüm çıkarılan canlıların ayrı bir sevinci vardı ama Ayda bize çok farklı bir umut oldu. Ayda'yı televizyonda gördüğümde içimi sevinç ve mutluluk kaplıyor. Onu gördüğümde hayata daha sağlam tutunuyorum." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ