Anne Esmer Koç: Kızımdan isteğim, beni duyuyorsan gel devlete teslim ol

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Genel 11.11.2020 16:44:58 0
Anne Esmer Koç:  Kızımdan isteğim, beni duyuyorsan gel devlete teslim ol
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.11.2020 16:44

DİYARBAKIR (AA) - Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi, 436'ncı gününe girdi.

Anne Esmer Koç, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden 7 yıl önce 15 yaşındayken dağa kaçırılan kızı Zübeyde Koç için oturma eylemine katıldığını, evladına kavuşmak istediğini belirtti.

2013'te kaçırılan kızını her yerde aradığını anlatan Koç, "Anneler olarak, 1 yılı aşkın süredir HDP'nin önünde eylem yapıyoruz. Kızım Zübeyde için buradayım. Kızımdan isteğim, beni görüyorsan, duyuyorsan gel devlete teslim ol. Orası senin yerin değil. Seni kandırıp kaçırdılar. Biz PKK'yı istemiyoruz." dedi.

Sur ilçesinden 5 yıl önce 15 yaşındayken dağa kaçırılan oğlu Özkan için evlat nöbetine devam eden Süleyman Aydın da eylemlerinde kararlı olduklarını vurguladı.

Bir yıldan fazla süredir halkın çocuklarını çalan partinin önünde olduklarını belirten Aydın, "Bir tek HDP milletvekili ailelere sahip çıkmadı. 'Biz çocukları dağa göndermiyoruz' dediler fakat çocuklarımızın kaydı HDP'de çıktı. HDP kendi suçunu örtbas etmesin. Artık HDP'nin iç yüzünü bütün Türkiye görsün." diye konuştu.

Evladına seslenen Aydın, "Oğlum güvenlik güçlerine teslim ol, bu hasretlik bitsin artık." ifadesini kullandı.

Destek ziyaretleri sürüyor

Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Başkanı Ahmet Kabadayı ve yönetim kurulu üyeleri anneleri ziyaret ederek desteklerini iletti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde yaşayan herkesi kucaklayan bir oluşum olduklarını belirten Kabadayı, "Bugün Diyarbakır'da anneleri ziyarete ve destek olmaya geldik. Çünkü Diyarbakır anneleri doğru bir iş yapıyor. Aylardır bu kapıda bekliyorlar ve şimdiye kadar yaklaşık 20 evladı teröristlerin elinden kurtardılar. Bundan sonra da çoğunu kurtaracaklarına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

Futbol Dünyasını Sarsan İddia: Aydınus'tan MHK ve Hakem Kardeşler İçin Bomba Açıklamalar


Van Spor

Galatasaray - Konyaspor Maçı'nda Goller Art Arda geldi.. Canlı Takip - Canlı İzle


Van Spor

Arif Ünver’den Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

Elazığ’da kuşak terfi sınavları yapıldı


Van Spor

Avrupa’dan madalya ile dönüyorlar


Van Spor

Genç sporcu Doğan Hırvatistan’dan madalya ile döndü


Van Spor

24Erzincanspor ligde 12. sıraya geriledi


Van Spor

Fenerbahçe'ye 10 kişilik Kasımpaşa darbesi


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Başkan Seçildi


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Yeşilyurtspor: 0


Van Spor

Yeni Malatyaspor son saniyede yıkıldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Soma Spor Kulübü: 0


Van Spor

Fenerbahçe’de oy kullanma işlemi başladı


Van Spor

ÇOGEP Projesi kapsamında "Güreş Kursu" açıldı


Van Spor

Elazığlı sporcular Avrupa’dan bronz madalya ile döndü


Van Spor

Trabzonspor'a evinde Burak Yılmaz çelmesi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ