'Anadolu lezzetleri' İstanbul Havalimanı'nda

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde açılan restoranda, Anadolu'ya özgü yaklaşık 600 çeşit yemek yerli ve yabancı yolcuların beğenisine sunuluyor.

Genel 26.05.2019 12:00:19 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.05.2019 12:00

İSTANBUL (AA) - "Tadında Anadolu" (Anadolu Cuisine) adlı restoranın menüsünde, Hakkari'nin "doğaba"sından Gaziantep’in "ayva aşı"na, Elazığ'ın "Harput köftesi"nden Ege'nin binbir çeşit otlarıyla hazırlanan salatalarına, Hatay'ın "aşur"undan Siirt'in "tavuk şorvası"na, Erzurum'un "cağ"ından Adana'nın, Urfan'nın "kebab"larına ve dönere kadar Anadolu'ya özgü yaklaşık 600 çeşit yemek yer alıyor.

Anadolu mutfağının kültür mirasını koruyarak, eşsiz lezzetleri geçmişten günümüze sunan bin 700 metrekarelik alandaki restoran, 400 kişiye de istihdam sağlıyor.

Geleneksel yemekleri modern dokunuşlarla sunan restoranda, Türkiye'nin 81 ilinden kaybolmaya yüz tutan birçok tarif, yolcuların gözleri önünde hazırlanarak servis ediliyor.

Yedi bölümden oluşan restoranda bir de Anadolu Mutfak Kültür Müzesi bulunuyor. 8 farklı uygarlıktan eserlerin yer aldığı alanda, mutfak kültüründe yeri olan parçalar sergileniyor.

Restoranın girişinde yer alan dilek ağacı da yoğun ilgi görüyor.

"Amacımız bu toprakların yemek kültürünü tanıtmak"

BTA İstanbul Havalimanı İşletme Müdürü Kazım Çil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tadında Anadolu'nun ilk olarak 2006 yılında Ankara Esenboğa Havalimanı'nda hizmet vermeye başladığını ve daha sonra sırasıyla Bodrum, İzmir ve İstanbul Atatürk Havalimanı'da şube açtığını, son olarak da İstanbul Havalimanı'nda hizmet vermeye başladığını söyledi.

Anadolu'nun eşsiz lezzetlerini misafirleri için hazırladıklarını belirten Çil, şöyle devam etti:

"Anadolu mutfağımızın tüm lezzetleri bu markamızda bulunuyor. Anadolu çok cömert topraklara sahip, binlerce medeniyetin iz bıraktığı topraklar. Amacımız bu toprakların yemek kültürünü tanıtmak. Burada bu yemekleri pişirip tüm dünya insanlarına servis edebiliyoruz. Biz burayı bir 'food theatre' (yemek tiyatrosu) olarak adlandırıyoruz. Misafirlerimizin alacağı tüm yiyecekler onlara bir yemek tiyatrosu şeklinde sunuluyor. Örneğin kadayıfın telini burada açarak, künefesini burada hazırlayarak onlara sunuyoruz."

- "Cağ kebabının satıldığı tek havalimanı"

İstanbul Havalimanı'nda yemek konusunda dünyada birçok ilki gerçekleştirdiklerini kaydeden Çil, "Bildiğim kadarıyla cağ kebabının satıldığı tek havalimanı İstanbul Havalimanı. Yine yerinde dökülen, yerinde üretilen, peyniri kadayıfı yerinde konulan ve sunulan tek künefe İstanbul Havalimanı'nda var." ifadelerini kullandı.

"Dünyadaki ünlü gazlı içecekler bu restoranımızda yok"

Amaçlarının Anadolu mutfağını tüm dünyaya tanıtmak olduğunu söyleyen Çil, şöyle devam etti:

"Dünyadaki sayılı yiyecek, içecek firmalarından bir tanesiyiz. Misyonumuz, İstanbul Havalimanı'nı da vesile ederek Türk mutfağını tüm dünyaya tanıtabilmek ve sunmak. Dünyadaki ünlü gazlı içecekler bu restoranımızda yok. Sadece Anadolu'muzun yerli gazozlarını sunuyoruz. Tüm şehirlerimizin gazozları var bizde. Yayık ayranımız var. Osmanlı mutfağımızın şerbet çeşitleri var. Dünyada çok isim yapmış marka kahve isimleri burada yok. Burada mırrasını, menengicini ve Türk kahvesini sunarak, dünya insanlarının Türk lezzetlerini burada deneyimlemesini çok önemsiyoruz. Birinci hedef para değil. Birinci hedef, çok inandığımız Anadolu'nun yemeklerini, içeceklerini dünyaya tanıtmak."

Çil, kısa bir süre önce açılmış olmalarına rağmen ilginin hayli yoğun olduğunu dile getirerek, İstanbul Havalimanı'na renk kattıklarını ifade etti.

Ramazan ayında oruç tutan yolcuların da iftar için restoranlarını tercih ettiğini kaydeden Çil, ramazan dolayısıyla özel iftariye tabakları oluşturduklarını, tencere yemeklerinin ve ocakbaşının oldukça ilgi gördüğü belirtti.

"Anadolu tatlarını burada bulmak çok güzel"

Anadolu'nun yöresel lezzetlerini tatmak için restorana gelen yolculardan Adem Eren, Anadolu yemeklerini havalimanında bulmanın kendisini çok memnun ettiğini söyledi.

Eren, "Anadolu tatlarını burada bulmak mükemmel, çok güzel. Tirit ve dana ciğeri test ettim. Tel kadayıfla yapmışlar. Onlar önerdi, biz de merak ettiğimiz için kabul ettik. Çok güzel olmuş." diye konuştu.

Türk kahvesi ve baklavayı tadan Çinli yolcu Katherina Chen ise "Türk kahvesini çok seviyorum. Daha önce de Amerika ve Avustralya'da denemiştim. Buradaki daha lezzetliymiş. Fıstıklı baklava da aldım şimdi onu deniyorum. Anadolu yemeklerinin burada olması güzel, sağlıklı olduklarını düşünüyorum. Fiyatlar da uygundu." değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF'nin Hakem Krizi Kararı: Yabancı Hakem Yerine, Yerli ve Ahlaklı Hakemlik Vurgusu


Van Spor

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ