Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, uçak bileti fiyatlarıyla ilgili olarak oluşturulan gündemi değerlendirdi

Anadolu Basın Birliği (abb) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakir, Uçak Bileti Fiyatlarıyla İlgili Olarak Oluşturulan Gündemi Değerlendirdi. Çakir, Erzurum Medyasının Üzerine Düşen Sorumluluğu Fazlasıyla Yerine Getirdiğini Belirtere

Genel 22.06.2019 10:29:00 0
Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, uçak bileti fiyatlarıyla ilgili olarak oluşturulan gündemi değerlendirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.06.2019 10:29

Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, uçak bileti fiyatlarıyla ilgili olarak oluşturulan gündemi değerlendirdi. Çakır, Erzurum medyasının üzerine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirdiğini belirterek, “Bu saatten sonra bu sorunun çözümü siyaset makamına kalmıştır. Süreç sonunda oluşacak tablonun vebali de, günahı da, artık siyasetçilerin boynunadır” dedi.

Erzurum’un gerek iklim şartları ve sosyo-ekonomik durumu ve gerekse turizmde ortaya koyduğu iddiası dolayısıyla pozitif ayrımcılığa tabi tutulması gerekirken, bunun tam tersine hava ulaşımı bakımından büyük sıkıntılarla karşı karşıya bırakıldığını anlatan Çakır, “Erzurum basını bu sorunu sürekli gündemde tutmakla kıymetli bir sınavdan geçmiştir. Sorun sarihtir, çözümü bellidir. Bu sorunu Erzurum’un başından savması gerekenler de, bu şehri temsille mükellef olan milletvekilleridir” diye konuştu.

Uçak bileti fiyatlarıyla ilgili olarak Erzurum’da neredeyse tüm basın yayın kuruluşlarının ortak bir paydada buluştuğunu ve konuyu sürekli gündemde tuttuğunu hatırlatan ABB Başkanı Çakır, “Meslektaşlarımızın bu husustaki gayreti, Erzurum özelinde çok özeldir, kıymete değerdir. Zira Erzurum’da yerel basın, hakikaten de bu şehrin menfaatleri noktasında bir araya gelmeyi ve ortak bir hareket tarzı belirlemeyi her zaman becermiştir. Meslektaşlarımızın ve yayın kuruluşlarımızın uçak biletlerinin el yakan fiyatlarıyla ilgili olarak ortaya koydukları tavır da, bu bağlamda müstesnadır, Erzurum’ca bir duruştur. Sürece katkı koyan, gayret gösteren ve bu şehrin konuşan dili olma cihetiyle kalitesini ve kumaşını bir kez daha tescil eden tüm meslektaşlarımıza Erzurum adına şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

ABB Erzurum Şube Başkanı Çakır, bu süreçten sonra en büyük sorumluluğun Erzurum’u temsil eden iktidar milletvekillerine düştüğünü vurgulayarak, “Erzurum halkı bu sorunla iç içedir ve medyanın oluşturduğu gündem sayesinde artık sonuca odaklanmıştır. Haliyle bu saatten sonra izlenecek yol çok önemlidir. Medya kuruluşları ve mensupları olarak bizler gayet başarılı bir sınav verdik. Sonraki sınav Erzurum’u temsil eden milletvekillerinin sınavı olacaktır. Bu sorunu şehrin başından savmayı başarabilirse eğer, kendilerinden bekleneni yapmış olacak ve halkın nazarında olumlu karşılık bulacaklar. Ama yok, bu sorun bundan sonra da devam ederse, Erzurumlu siyasetçiler çok kötü bir sınav vermiş ve dahası sınıfta kalmış olacaklar” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ