Ambulans uçak Ağrılı bebekler için havalandı

AĞRI’DA DÜNYAYA GELEN DOĞUŞTAN KALP HASTASI 2 GÜNLÜK VE 4 GÜNLÜK BEBEKLER TEDAVİ İÇİN AMBULANS UÇAKLA İSTANBUL VE ANKARA’YA GÖNDERİLDİ.

Genel 7.05.2020 22:52:57 0
Ambulans uçak Ağrılı bebekler için havalandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.05.2020 22:52

Ağrı’da dünyaya gelen doğuştan kalp hastası 2 günlük ve 4 günlük bebekler tedavi için ambulans uçakla İstanbul ve Ankara’ya gönderildi.

Ağrı’da dünyaya gelen ve ismi konulmamış kalp hastası 2 günlük bebek ve 4 günlük bebeklerin, Ankara ve İstanbul’daki hastanelere nakledilmesi gerektiği Sağlık Bakanlığı’na bildirildi.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ında girişimleri ile İstanbul’dan ambulans uçak Ağrı’ya gönderildi. Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’na inen ambulans uçak 2 günlük bebek Ankara’ya, 4 günlük bebek ise İstanbul’a götürmek üzere havalandı.

“Bundan 15 yıl önce bunları hayal bile edemezdik”

Havalimanında gazetecilere açıklama yapan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Türkiye’nin çok büyük bir devlet olduğunu vurgulayarak, “Allah’a binlerce şükür ediyoruz arkamda duran uçak birisi 2 günlük, birisi 4 günlük olan iki bebeği alıp birisini Ankara’ya birisini İstanbul’a götürüyor. Bundan 15 yıl önce bunları hayal bile edemezdik. Hastaneler de rehin kalmıştık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin büyüklüğünü korona virüsün bütün dünyayı rehin aldığı bir dönemde iki bebek için uçak gönderiyor ve Ağrı’dan Doğu’nun en ücra köşesinden bebek alıp götürüyor. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza Sayın Sağlık Bakanımıza emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“Bebeklerden birinin ismi Fahrettin olacak”

İki günlük bebeğe Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ismini verdiklerini söyleyen Sayan, “Bebeklerden bir tanesinin ismi bırakılmamış. Fahrettin ismini veriyoruz. Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın ismini bu bebeğimize bırakıyoruz. Ailenin de iznini alarak Sayın Sağlık Bakanımız çok çalışmıştı. Ağrı’da bir hatırası olsun istedik. Devletimizle, Bakanımızla Cumhurbaşkanımızla bütün teşkilatımızla gurur duyuyoruz. Daha önce çok kez uçak gelmişti. Bebekleri götürmüştü. Hatta bir tanesini gece saat 3’te almıştı. Buradan devletim ile gurur duyuyorum. İnşallah birileri bundan ders alır. İnşallah hastanelere karşı çıkanlar, devletin bir şey yapmadığını dillendirmeye çalışanlar, bu olaydan ders çıkarırlar” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ