Almanya, AB ülkelerinden gelenlere karantina uygulamasını kaldırıyor

Almanya’nın Kovid-19 önlemleri kapsamında ülkeye gelenleri 14 gün karantinada tutma uygulamasını AB ülkelerinden gelenler için kaldırdığı bildirildi.

Genel 15.05.2020 15:39:55 0
Almanya, AB ülkelerinden gelenlere karantina uygulamasını kaldırıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.05.2020 15:39

BERLİN (AA) - Almanya’nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında ülkeye gelenleri 14 gün karantinada tutma uygulamasını AB ülkelerinden gelenler için kaldırdığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Björn Grünewaelder, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, yarından itibaren kara sınırlarında yapılan kontrollerin gevşetileceğine işaret ederek, hükümetin ve eyaletlerin buna bağlı olarak karantina uygulamasında da yeni düzenlemeye gittiklerini belirtti.

Grünewaelder, AB ülkelerinden, Schengen Bölgesinden ve İngiltere’den ülkeye gelenlerin karantinaya alınmayacağını ancak eğer geldikleri ülkede vakalar yüksekse bu kişilere kendilerini karantinaya alması tavsiyesinde bulunulacağını ifade etti.

Bu konuda eyaletler için örnek bir yönetmelik çıkarılması için çalışıldığını, uygulama konusunda eyaletler arasında ayrıntılarda farklılıklar görülebileceğini aktaran Grünewaeder, AB dışındaki üçüncü ülkelerden gelenler için 14 günlük karantina uygulamasının devam edeceğini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger de Dışişleri Bakanı Heiko Maas’ın pazartesi bazı AB ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla seyahat kısıtlamalarını görüşeceğini belirtti.

Video konferans yöntemiyle yapılacak görüşmeye Almanların tatil için tercih ettiği ülkelerin bakanlarının davet edildiğini ifade eden Burger, görüşmede seyahat kısıtlamalarının kademeli olarak kaldırılmasında koordinasyon sağlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Bu arada, Kuzey-Ren Vestfalya ve Rheinland Pfalz eyaletlerinde, bugün, İçişleri Bakanlığının yönetmeliğini beklemeden AB ülkelerinden, Schengen Bölgesinden ve İngiltere’den gelenlere karantina uygulamasının kaldırıldığı duyuruldu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ