’Allahuekber Şehitleri’ anıldı

Birinci Dünya Savaşı sırasında Allahuekber ve Soğanlı Dağları’nda şehit olan askerler, Erzurum’un Şenkaya ilçesi Gaziler Mahallesi’nde düzenlenen törenle anıldı.

Genel 22.12.2020 17:03:25 0
’Allahuekber Şehitleri’ anıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.12.2020 17:03

Birinci Dünya Savaşı sırasında Allahuekber ve Soğanlı Dağları’nda şehit olan askerler, Erzurum’un Şenkaya ilçesi Gaziler Mahallesi’nde düzenlenen törenle anıldı.

1. Dünya Savaşı’nda Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak amacıyla başlatılan Sarıkamış Harekatı’nın 106. yılı anma programı Erzurum’un Şenkaya ilçesi Gaziler Mahallesi’nde pandemi kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirildi.

2005 yılından bu yana Erzurum Valiliği öncülüğünde; Şenkaya Kaymakamlığı ve Şenkaya Belediyesi tarafından çeşitli etkinliklerle anılan Allahuekber Şehitlerini Anma Programı, Bardız köyü Gaziler Mahallesi Allahuekber Şehitleri Meydanı’nda yapıldı.

Dönemin kıyafetlerini giymiş askerler tarafından Bardız Köyü Camii minaresine 106 yıl önce olduğu gibi 85’inci alay sancağı çekilerek ezan okunup saygı atışı yapılmasıyla program devam etti.

Bardız köyü Allahuekber Şehitleri Meydanı’nda devam eden etkinlikte daha sonra konuşmalara geçildi.

Şenkaya Belediye Başkanı Yavuz Bedir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Erzurum Valisi Okay Memiş, “Dünyada hiçbir ordu Türk ordusu kadar gözü kara, cefakar ve itaatkar değildir” dedi.

Vali Memiş, “Onları Allahuekber Dağlarına çıkaran ateş neyse günümüzde sınırda ve sınır ötesinde torunlarının kanını ısıtan duygu aynıydı. Bu ateş iman ve yüreklerindeki vatan sevgisinin ateşiydi. Aslanlar gibi savaşarak gelen cengaverler bitti yıkıldı denen devletin ve milletin en zayıf anlarında bile neler yapabileceğini ortaya koymuştur. Bu yüzdendir ki Allahuekber ve Soğanlı Dağlarını aşan ordunun günümüzde en modern teçhizatları bile başka orduların göze alamayacağı işi başarmışlardır. Dünyada hiçbir ordu Türk ordusu kadar gözü kara, cefakar ve itaatkar değildir. Gurur timsali tarihimizi dedelerimizin yazdığı destanları öğrenmeliyiz. Unutmayalım ki onlara layık olmak vebaldir. Canla kanla ödenen bu bedeli bilimle teknoloji ile çok çalışarak kimseye minnet etmeyen toplum olmaya çaba sarf ederek, bizi aşağı çekmek isteyenlerin eksik olmayacağını bilerek çok çalışmak ve okumak zorundayız" diye konuştu.

Törene Erzurum Valisi Okay Memiş’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Fevzi Polat, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Şenkaya Kaymakamı Çağlar Tekin, Şenkaya Belediye Başkanı Yavuz Bedir, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ