Ali Korkut, 'Şehirlere Sinan'ın gözüyle bakabilmeliyiz'

Genel 9.04.2018 14:39:59 0
Ali Korkut,
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.04.2018 14:39
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Mimar Sinan’ı anma ve Mimarlar gününde TRT Erzurum Radyosunun konuğu oldu. Tarihi kentlerde ince zevkin, estetik kaygının önemli olduğunu belirten Ali Korkut, tarihi eserlerin yaşatılması kadar, kötü yapılaşmaya hapsedilmemesinin de önemli olduğunu söyledi. Korkut, "Belediyecilik anlayışımızı ince zevk, yani estetik kaygıyla şekillendirmeye çalışıyoruz. Muratpaşa Kent Meydanı, Yakutiye Kent Meydanı, Üç Kümbetler, İstanbulkapı aynı anlayışın ürünü olarak imza attığımız projelerimiz oldu" dedi.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ’Mimar Sinanı Anma ve Mimarlar Günü’ nedeniyle TRT Erzurum Radyosunda sunucu Elif Yıldırım’ın konuğu oldu. Mimar Sinan’ın yaşadığı toplumun kültür, inse sanat v değerleriyle yoğurduğu sanatının insanlık tarihine kazındığını belirtti. Ali Korkut, belediyecilik anlayışının ince zevk, estetik kaygılardan etkilenmesi gerektiğini ifade etti. Korkut, "Mimarlık mesleğinden geliyor olmam, tarihi eserler ile ilgili uzun yıllar görev yapmam bizi daha hassaslaştırmış olabilir. Görev sürem içerisinde kentsel dönüşüm ve tarihi eserlerin çevresinin açılması noktasında bu ince zevk, tarihi mirasın gün yüzüne çıkarılması etkili oldu. Üç Kümbetler Projemiz, Yakutiye Kent Meydanı, Muratpaşa Kent Meydanı, aynı hassasiyetin bir ürünüdür. Yakutiye, eski Erzurum’u temsil etmektedir ve 400 civarında tarihi esere sahip bir ilçemizdir.
Belediye başkanı olarak en çok üzüntü duyduğum şey, geriye doğru gittikçe görevli tüm yetkililerin eski Erzurum’u ayakta tutma noktasında bir gayretlerinin olmamış olmasıdır. Keşke denmez ama keşke Hacıcuma, Taş Mescit, Kadana, Dervişağa, Gavurboğan ve benzer semtler, şehir kültürünü yansıtan evleriyle muhafaza edilebilmiş olsalardı. Kentsel dönüşüm alanımız olan bu bölgelerde eski evlerden eser kalmadığı gibi, bir fiskeyle yıkılan yığınla bina temizledik. Ancak belediye olarak tarihi eserlerimizle ilgili geliştirdiğimiz projeler, kentsel dönüşüm çalışmalarımız geleceğe daha umutla bakabilmenin önünü açıyor.
Kültür ve tarih kenti Erzurum’da kültür turizmi, kış turizmi ve sağlık turizmi bir arada yürütülebilmelidir. Tarihi eserlerin bir destinasyon içerisinde sunulabilmesi için, bunların insanlara açık, ulaşılabilir ve ticari yaşamıyla canlı olması gerekiyor. Bizim çalışmalarımız bu noktada önem kazanıyor. Diliyorum ki, projelerimizi arzu ettiğimiz ve özgün biçimiyle tamamlayabiliriz" şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ