Alerji ile Yaşam Akademisi Kovid-19 dijital bilgilendirme kitapçığı yayınladı

- Sabancı Vakfı’nın hibe programları kapsamında desteklediği Alerji ile Yaşam Derneği, alerjik çocuklar için hayati risk oluşturabilecek durumlarla ilgili ebeveynlerin dikkat etmesi gerekenleri ele alan bir bilgilendirme kitapçığı oluştu

Genel 27.05.2020 15:18:56 0
Alerji ile Yaşam Akademisi Kovid-19 dijital bilgilendirme kitapçığı yayınladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

İSTANBUL (AA) - Sabancı Vakfı’nın hibe programları kapsamında desteklediği Alerji ile Yaşam Derneği, Kovid-19 hakkında önemli bilgileri ve bu süreçte özellikle alerjik çocuklar için hayati risk oluşturabilecek durumlarla ilgili ebeveynlerin dikkat etmesi gerekenleri ele alan bir bilgilendirme kitapçığı hazırladı.

Sabancı Vakfı açıklamasına göre, alerjik çocukların ebeveynlerini ve çocukların bakımından sorumlu olan tüm yetişkinleri bilgilendirmek üzere hazırlanan kitapçık astım, alerjik rinit, atopik dermatit ve besin alerjisi olan çocuklarda dikkat edilmesi gerekenlere değiniyor.

Alerji ile Yaşam Derneği ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Alerji ve İmmünoloji Bilim Dalı iş birliği ile hazırlanan dijital kitapçıkta; yeni tip koronavirüs hakkında temel bilgilere ek olarak, çocukların risk grubunda olup olmadığı, astım, alerjik rinit, atopik dermatit ve besin alerjisi olan çocukların Kovid-19 semptomları göstermeleri durumunda dikkat edilecekler ve immün yetmezlik hastalarının uyması gereken adımlar detaylı bir şekilde açıklanıyor.


- Alerji Risk Testi’ne de katılmak mümkün


Kitapçığa ek olarak Sabancı Vakfı Hibe Programları desteğiyle hayata geçirilen Alerji ile Yaşam Akademisi’ni ziyaret edenler, platformda alerjiyle ilgili güncel, güvenilir ve kapsamlı içeriklerin yer aldığı bilgilendirici videolara ulaşabiliyor.

Ebeveynler, platformda yer alan Alerji Risk Testi’ne de katılarak çocuklarında alerjik hastalık riskinin söz konusu olup olmadığı sorusuna da yanıt bulabiliyor.

Kovid-19 bilgilendirme kitapçığına https://alerjiakademisi.alerjidernegi.org.tr/egitim-materyallerimiz/ adresi üzerinden ücretsiz ulaşılabiliyor.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem