Aktürk: 'Erzincan Barosu çocuklarımızın yanındadır'

Genel 19.02.2018 10:10:17 0
Aktürk:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.02.2018 10:10
Erzincan Barosu Başkanı Av. Adem Aktürk Adana’da 3 yaşında bir kız çocuğunun tecavüze uğramasının kabul edilemez bir vahşet olduğunu belirtip Baro olarak adli süreci yakından takip ettiklerini söyledi.
Başkan Aktürk açıklamasında: "Adana’da 3 yaşında bir kız çocuğunun tecavüze uğradığı haberini basından öğrenmiş bulunmaktayız. Aziz Milletimizin her ferdini dehşete düşüren bu menfur olay, hepimizi ve toplum vicdanını derinden yaralamıştır. Bu üzücü olay, kabul edilemez bir vahşettir ve bu vahşete sessiz kalamayız. Çocuklarımızın yaşam hakkı ve gelecekleri ellerinden alınamaz. Çocukların güvenli bir yaşama sahip olma hakkı yok edilemez. Dünyanın en masum canlıları olan çocukların, tecavüz edilmesi, öldürülmesi insanlığın en büyük utancıdır. Çocuklarının üzerinde titreyen anneler babalar, geleceğe umutla bakan çocuklar yetiştirirken; böylesi canilerin, sapıkların aramızda kol gezmesine, çocuk istismarına ve cinayetine toplum olarak tahammülümüz kalmamıştır. Artık yeter!!! Çocuklarımızın hayatları, gelecekleri kararmasın. Her geçen gün artan çocuk tecavüzleri ve cinayetleri artık son bulsun. Tüm kurum, kuruluş ve STK’lara, çocuk istismarının önlenmesi konusunda üzerine düşen görevi yapmaları için çağrıda bulunuyoruz. Çocuk istismarının dünyada milyonlarca çocuğun ve ailelerinin hayatını karartan toplumsal bir sorundur. Bu nedenle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın korunması ve doğru yetiştirilmesi için toplumsal bilinçlendirme ve eğitim şarttır.
Çocuklarımıza ve ailelerine, cinsel istismardan korunma yöntemleri anlatılmalıdır. Anne ve babalara da büyük görevler düşüyor. Çocuklarını iyi takip etmeli ve duyarlı olmalıdırlar. Çocuk istismarına karşı cezai yaptırımlar yetersizdir. Cezai yaptırımların ivedilikle artırılması gerekmektedir. Yaptırımın gücü ve ağırlığı ne kadar az olursa, kişinin suç işleme meyli ve toplumda işlenen suç vakaları o kadar artar. Çocuklarımızın geleceğini karartan cinsel istismar olaylarında suçlular ve sorumlular; yargı önüne çıkarılıp en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Canilerin, sapıkların aramızda dolaşıp, yarınlarımız olan masum çocuklarımızın geleceğini yok etmelerine sessiz kalmayacağız. Çocuklar susar ama bizler susmayacağız. Bir çocuğu savunmak; temelde adalet mekanizması içerisinde çocuğa yönelen tüm tehditlere çocuk adına göğüs germek demektir. Bir çocuğu savunmak; bütün sistem tersini bile düşünse, bütün koşulları hesap edip gerçekten çocuğun yararına olan hukuki sonuç için yılmadan çabalamak demektir. Bir çocuğu savunmak; her şeyden daha öte, çocuklar için daha güvenli bir dünyayı savunmak demektir. çevrenizdeki bir çocuk veya çocuğunuz; İhmal veya istismara uğradıysa, şiddet görüyorsa, eğitimine devam edemiyorsa, çocuk ticaretine, fuhuşa ve pornografiye maruz kalıyorsa, çalıştırılmaması gereken yaşta zorla çalıştırılıyorsa, dili, dini, ırkı, cinsiyeti sebebiyle ayrımcılığa uğruyorsa ve avukata veya devam eden bir davada avukata ihtiyacı varsa; hukuki yardım ve danışmanlık için bize ulaşın.
Adana’da gerçekleşen bu menfur olayla ilgili adli süreci yakından takip etmekteyiz, davanın takipçisi olacağız. Suçlunun ya da suçluların yargı önüne çıkarılıp en ağır cezayı almaları için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Erzincan Barosu; sadece Erzincan’da değil, Türkiye’nin neresinde olursa olsun, toplumumuzu derinden sarsan çocuk istismarı ve cinayetlerini önlemek için çalışacak, davalarının takipçisi olacaktır." dedi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ