Aktürk: 'Erzincan Barosu çocuklarımızın yanındadır'

Genel 19.02.2018 10:10:17 0
Aktürk:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.02.2018 10:10
Erzincan Barosu Başkanı Av. Adem Aktürk Adana’da 3 yaşında bir kız çocuğunun tecavüze uğramasının kabul edilemez bir vahşet olduğunu belirtip Baro olarak adli süreci yakından takip ettiklerini söyledi.
Başkan Aktürk açıklamasında: "Adana’da 3 yaşında bir kız çocuğunun tecavüze uğradığı haberini basından öğrenmiş bulunmaktayız. Aziz Milletimizin her ferdini dehşete düşüren bu menfur olay, hepimizi ve toplum vicdanını derinden yaralamıştır. Bu üzücü olay, kabul edilemez bir vahşettir ve bu vahşete sessiz kalamayız. Çocuklarımızın yaşam hakkı ve gelecekleri ellerinden alınamaz. Çocukların güvenli bir yaşama sahip olma hakkı yok edilemez. Dünyanın en masum canlıları olan çocukların, tecavüz edilmesi, öldürülmesi insanlığın en büyük utancıdır. Çocuklarının üzerinde titreyen anneler babalar, geleceğe umutla bakan çocuklar yetiştirirken; böylesi canilerin, sapıkların aramızda kol gezmesine, çocuk istismarına ve cinayetine toplum olarak tahammülümüz kalmamıştır. Artık yeter!!! Çocuklarımızın hayatları, gelecekleri kararmasın. Her geçen gün artan çocuk tecavüzleri ve cinayetleri artık son bulsun. Tüm kurum, kuruluş ve STK’lara, çocuk istismarının önlenmesi konusunda üzerine düşen görevi yapmaları için çağrıda bulunuyoruz. Çocuk istismarının dünyada milyonlarca çocuğun ve ailelerinin hayatını karartan toplumsal bir sorundur. Bu nedenle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın korunması ve doğru yetiştirilmesi için toplumsal bilinçlendirme ve eğitim şarttır.
Çocuklarımıza ve ailelerine, cinsel istismardan korunma yöntemleri anlatılmalıdır. Anne ve babalara da büyük görevler düşüyor. Çocuklarını iyi takip etmeli ve duyarlı olmalıdırlar. Çocuk istismarına karşı cezai yaptırımlar yetersizdir. Cezai yaptırımların ivedilikle artırılması gerekmektedir. Yaptırımın gücü ve ağırlığı ne kadar az olursa, kişinin suç işleme meyli ve toplumda işlenen suç vakaları o kadar artar. Çocuklarımızın geleceğini karartan cinsel istismar olaylarında suçlular ve sorumlular; yargı önüne çıkarılıp en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Canilerin, sapıkların aramızda dolaşıp, yarınlarımız olan masum çocuklarımızın geleceğini yok etmelerine sessiz kalmayacağız. Çocuklar susar ama bizler susmayacağız. Bir çocuğu savunmak; temelde adalet mekanizması içerisinde çocuğa yönelen tüm tehditlere çocuk adına göğüs germek demektir. Bir çocuğu savunmak; bütün sistem tersini bile düşünse, bütün koşulları hesap edip gerçekten çocuğun yararına olan hukuki sonuç için yılmadan çabalamak demektir. Bir çocuğu savunmak; her şeyden daha öte, çocuklar için daha güvenli bir dünyayı savunmak demektir. çevrenizdeki bir çocuk veya çocuğunuz; İhmal veya istismara uğradıysa, şiddet görüyorsa, eğitimine devam edemiyorsa, çocuk ticaretine, fuhuşa ve pornografiye maruz kalıyorsa, çalıştırılmaması gereken yaşta zorla çalıştırılıyorsa, dili, dini, ırkı, cinsiyeti sebebiyle ayrımcılığa uğruyorsa ve avukata veya devam eden bir davada avukata ihtiyacı varsa; hukuki yardım ve danışmanlık için bize ulaşın.
Adana’da gerçekleşen bu menfur olayla ilgili adli süreci yakından takip etmekteyiz, davanın takipçisi olacağız. Suçlunun ya da suçluların yargı önüne çıkarılıp en ağır cezayı almaları için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Erzincan Barosu; sadece Erzincan’da değil, Türkiye’nin neresinde olursa olsun, toplumumuzu derinden sarsan çocuk istismarı ve cinayetlerini önlemek için çalışacak, davalarının takipçisi olacaktır." dedi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ