AK Partili Yılmaz; 'Üretimimiz, ihracatımız, istihdamımız artıyor'

Genel 15.06.2018 14:35:07 0
AK Partili Yılmaz;
Tarih: 01.01.0001 00:00
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Türkiye’nin ilk çeyrek 7,4 büyüme sağladığını belirterek, “Büyümemiz oldukça yüksek, ilk çeyrekte 7,4 gibi dünyanın en yüksek büyüme oranı gösteren ülke olduk. Üretimimiz, ihracatımız, istihdamımız artıyor” dedi.
Bingöl’de resmi bayramlaşma töreni polis evinde gerçekleşti. Törene Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi,AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, siyasi parti temsilcileri ve kurum amirleri katıldı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz İHA’ya yaptığı açıklamada;"Bayramlar dayanışmanın doruğa çıktığı, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin pekiştiği ve insanların ortak bir sevinci yaşadığı günlerdir. Bu bayramların hiçbir şeyin gölgelemesine müsaade etmeyeceğiz. Bayramlarımızı her şey rağmen yaşamaya devam edeceğiz. Ülkemizde hem yurt içinde hem de yurt dışında huzuru, güveni sağlayama dönük olarak devletimiz aralıksız bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Bir ülkenin güvenliği sadece sınırları içinde sağlanamıyor. Sınırların ötesinden gelen birtakım tehditler varsa, o tehditleri de bertaraf etmeniz gerekiyor. Bu çerçevede silahlı kuvvetlerimizin, güvenlik güçlerimizin yaptığı sınır ötesi harekatlarda da Mehmetçiğimize başarılar diliyorum. Bu bayram günü ülkemizin, milletimizin huzuru için mücadele eden bütün askerlerimizin bayramını tebrik ediyorum” dedi.

“Üretimimiz, ihracatımız, istihdamımız artıyor”
Dolardaki artışı değerlendiren Yılmaz:"Bu dünyada bir süreç, gelişmiş ülkeler faiz oranlarını peyderpey arttırıyorlar. Ama bu aslında yeni bir durum değil. Birkaç yıldır bu süreci yaşıyor dünya. Aşama aşamada gerçekleştiğini görüyoruz. Aslında büyük oranda piyasalar bu gelişmeyi satın almış durumdalar, beklenen gelişmeler. Ama bir miktar yine de etkisi olabiliyor gerçekleştiği anda. Türkiye uzun zamandır bu gelişmeleri dikkate alarak politikalarını ayarlıyor, bundan sonra da öyle yapmaya devam edecek. Finansal piyasalarda, kurda geçici dalgalanmalar olabilir. Asıl olan ekonomik temellerdir. Siyasi istikrarınız, güveniniz varsa, makro ekonomik temellerimiz sağlamsa, bu tür dalgalanmalar yerini daha istikrarlı bir döneme bırakır. Bizim ekonomik temellerimiz çok şükür sağlam. Büyümemiz oldukça yüksek, ilk çeyrekte 7,4 gibi dünyanın en yüksek büyüme oranı gösteren ülke olduk. Üretimimiz, ihracatımız, istihdamımız artıyor. Reel ekonomi dediğimiz noktada herhangi bir sıkıntımız yok. Gayet güzel gelişmeler görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem