AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal: AK Parti CHP'nin sağlıkta şiddet yasasına 'Hayır' demedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, 'AK Parti CHP'nin sağlıkta şiddet yasasına 'Hayır' demedi, AK Parti, CHP'li bir milletvekilinin alelusul hazırlayıp komisyondan kaçırarak Genel Kurul'a getirmek istediği bir önergeyi reddetti.' dedi.

Genel 9.04.2020 21:16:16 0
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal: AK Parti CHP'nin sağlıkta şiddet yasasına 'Hayır' demedi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.04.2020 21:16

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Ülke TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleye ilişkin bir soru üzerine Ünal, dünyanın daha önce de birçok salgın gördüğünü ancak bu salgının insanoğlunun ortak bir riskle karşı karşıya kaldığı bir durum olduğunu belirterek, "Her ülkenin hem ulusal ölçekte hem yerel ölçekte hem de küresel ölçekte bu mücadelenin bir parçası olması gerekiyor." diye konuştu.

Türkiye'nin komşularına ve diğer ülkelere yaptığı yardımlara yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine Ünal, "Türkiye'nin İtalya'ya, İspanya'ya... Önümüzdeki süreçte yani Kovid sonrası süreçte kurulacak yeni dünyada Türkiye'nin güçlü bir şekilde yerini alacak olması da Türkiye'nin bu anlamda sorumluluklarından bir tanesidir." dedi.

Ünal, bazı belediye başkanlarının görevli oldukları pandemi kurulunda soruna çözüm bulmak yerine başka arayışlara girdiğini belirterek, "Bu süreçte böylesine bir krizi kendi siyasetinin malzemesi kim yaparsa bunun altında kalır." ifadesini kullandı.

Eski bir milletvekilinin bir tweetinde, "New York Times'a demeç verdim Türkiye'de sağlık sisteminin çökmek üzere olduğunu söyledim." ifadesini kullandığını hatırlatan Ünal, "Bu akıl tutulması falan değil, bu kelimenin, sözün, insan olmanın bittiği bir yer burası." dedi.

"Bunun adı muhalefet değil"

Muhalefetin "65 yaş üzeri vatandaşlara kolonya ve maske dağıtımında şahıs propagandası yapıldığına" yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Ünal,şu değerlendirmede bulundu:

"Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı. Anayasa'nın 104'üncü, 105'inci maddeleri açık bir şekilde cumhurbaşkanının kimi temsil ettiğini, neyi temsil ettiğini, seçilmiş cumhurbaşkanının ve cumhurbaşkanlığı forsunun neyi temsil ettiğini ifade ediyor. Bunun adı muhalefet değil çünkü dünyanın hiçbir yerinde böyle bir muhalefet biçimi yok."

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan yardım kampanyasının toplumda birlik, beraberlik ve dayanışmayı perçinlemeyi amaçladığını söyleyen Ünal, benzer uygulamaların farklı ülkelerde de yapıldığını bildirdi.

Bazı çevrelerin, kampanyaya yönelik, "Zırnık yok" dediğini hatırlatan Ünal, "Bu hastalıklı bir ruh hali. Bu bir siyaset değil, buna eğer siyaset diyeceksek, 'Yıkım siyaseti' diyebiliriz. Ama bunlar bir şeyin farkında değiller hepimiz aynı gemideyiz, aynı risk onlar için de geçerli." dedi.

Türkiye'nin sağlık altyapısıyla son derece güçlü olduğunu söyleyen Ünal, "Ama bakıyorsunuz Türkiye'den bir gazeteci müsveddesi şu anda insanların sokakta kaldığını, hastanelerin insan kabul etmediğini New York Times'ı arayıp Türkiye'yi şikayet edebiliyor. O yüzden bu dikkate alınması gereken, üzerinde konuşulması gereken bir durum değil. Bu bir patolojinin, bir psikopatolojinin sonucu. Bu da bence artık siyasetin konusu olmamalı ve bunları biz konuşarak gündemimizi meşgul etmemeliyiz." ifadesine yer verdi.

"Hepimiz aynı gemideyiz"

Türkiye'nin tedbir almakta geç kaldığına ilişkin eleştirileri hatırlatan Ünal, Türkiye'nin ve diğer ülkelerin tedbir aldığı tarihler ve vaka sayılarına ilişkin bilgi paylaştı.

Ünal, eleştirilerin doğru olmadığını belirterek, "Bunlara şunu sormak gerekiyor neyi amaçlıyorsunuz, neyi hedefliyorsunuz? Hepimiz aynı gemideyiz ve hepimiz insan olarak aynı mücadeleyi veriyoruz. Hepimiz aynı ortak riskin altındayız. Türkiye başarısız olursa, hükümet başarısız olursa, Recep Tayyip Erdoğan başarısız olursa ne olacak?" dedi.

Sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi halinde vaka sayısının daha az olacağı yönündeki ifadelere ilişkin değerlendirmelerinin sorulması üzerine Ünal, hem kamu hem de özel sektörde esnek çalışma modeline geçildiğini hatırlattı.

İşverenin de vatandaşın da sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini belirten Ünal, "Şimdi bakıyorsunuz bir belediyenin garajında otobüsler yatarken öbür taraftan insanlar otobüslerde üst üste yolculuk yapıyorlarsa burada bu belediye sorumluluğunu yerine getirmiyor demektir." ifadesini kullandı.

Sağlıkta şiddetin engellemesine ilişkin yasa teklifi

TBMM Başkanlığına sunulan sağlıkta şiddetin engellenmesine yönelik kanun teklifindeki sürece ilişkin değerlendirmelerinin sorulması üzerine Ünal, şunları belirtti:

"Bu sağlıkta şiddet yasasıyla ilgili Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti'nin 8 Nisan 2020 tarihinde ortak hazırlanan bir kanun teklifleri ve fakat 1 gün önce 7 Nisan'da bir CHP milletvekilinin de getirdiği bir kanun teklif var. Türkiye Büyük Millet Meclisinde oylanan bir kanun teklifi değil, bir önerge. CHP milletvekilinin 7 Nisan'da getirdiği kanun teklifinin komisyonda görüşülmeden direkt Genel Kurul'a getirilmesinin önergesi oylanıyor. Burayla ilgili ciddi bir dezenformasyon yaptılar."

Önerge sunulduğunda Genel Kurul'da CHP'den sadece 7 milletvekilinin bulunduğunu söyleyen Ünal, AK Parti ve MHP'nin sağlıkta şiddetle ilgili kanun teklifinin zaten hazırlandığını bunun komisyonda görüşülüp taraflarca da katkılarının alınıp Genel Kurula öyle getirilmesi gerektiğini istediğini hatırlattı.

Ünal, "Bunun üzerine Cumhuriyet Halk Partisi yine bu mesele üzerinden de siyasi rant devşirmek için 'AK Parti sağlıkta şiddet yasasına karşı'... Hayır tam tersine, AK Parti ve MHP Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Sağlık Bakanımızın çalışmalarıyla, AK Parti ve MHP grubunun çalışmalarıyla 8 Nisan'da bu kanun teklifini hazırlandı ve şimdi bu kanun teklifi komisyondan geçmeden Genel Kurul'a gelmez." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaptığının çok çirkin bir davranış olduğunu ifade eden Ünal, "AK Parti CHP'nin sağlıkta şiddet yasasına 'Hayır' demedi, AK Parti, CHP'li bir milletvekilinin alelusul, alelacele hazırlayıp komisyondan kaçırarak Genel Kurul'a getirmek istediği bir önergeyi reddetti. CHP de bu önergeye sahip çıkmadı." ifadesini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ünal, "Şöyle bir akılla karşı karşıyayız, hatırlayın "Marmaray Projesi'ni Ecevit yaptı' diyen, ondan sonra diğer bazı projeleri falanca yaptı diyen, 'Çin'den alınan ilaçların parasını Mustafa Kemal Atatürk ödedi' diyen bir akılla karşı karşıyayız. Allah aşkına bu aklı ciddiye aldığınız zaman sorumluluklarınızı, işlerinizi yerine getiremezsiniz, gerçek gündeminizle ilgilenmeniz gerekirken bunların oluşturduğu çirkef gündemle boğulur, işinizi yapamaz hale gelirsiniz." diye konuştu.

Ünal, AK Parti ve MHP gruplarının ortak bir kanun teklifi hazırladıklarını, bunun Sağlık Komisyonunda görüşüleceğini ve Genel Kurul'a getirileceğini bildirdi.

Muhabir: Enes Kaplan

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ