AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: "Bu yılın ortasında bütün konutları Elazığlı hak sahipleri kardeşlerimize teslim edeceğiz"

Elazığ’da partisinin kongresinde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, 'Depremzedeler için proje bedeli 5 milyar lirayı bulan 20 bin 118 konutun inşasına hemen başladık. inşallah, bu ayın sonunda 8 bin konutu hak sahipler

Genel 18.01.2021 17:10:38 0
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: "Bu yılın ortasında bütün konutları Elazığlı hak sahipleri kardeşlerimize teslim edeceğiz"
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.01.2021 17:10

Elazığ’da partisinin kongresinde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, "Depremzedeler için proje bedeli 5 milyar lirayı bulan 20 bin 118 konutun inşasına hemen başladık. inşallah, bu ayın sonunda 8 bin konutu hak sahiplerine teslim edeceğiz ve bu yılın ortasında bütün konutları Elazığlı hak sahipleri kardeşlerimize teslim etmiş olacağız" dedi.

AK Parti Elazığ İl Başkanlığı 7. Olağan Kongresi Fırat Üniversitesi (FÜ) Çok Amaçlı Spor Salonu’nda yapıldı. Kongreye, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan telekonferans yöntemiyle katılırken, salonda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, milletvekilleri, il yönetimi ve delegeler katıldı. Kongre, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bağlantısında İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’la görüşerek, Elazığlılara selam gönderdi.

Kongrede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, “18 yılda eski parayla 17 katrilyonun üzerinde bir yatırım ve hizmet sağladık. Bundan bir yıl önce Elazığ bir deprem felaketi yaşadı ve yaklaşık bir hafta sonra birinci yılına erişmiş olacağız. Bu depremin ilk anından itibaren hükümetimiz harekete geçti ve yaraları sarmak için seferber oldu. Başta cumhurbaşkanımız, cumhurbaşkanı yardımcımız, İçişler Bakanımız, Sağlık Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız, genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, AFAD ve Kızılay gibi tüm ilgili kurum ve kuruluşlarımız büyük bir özveri ve yüksek bir koordinasyon içerisinde görevlerini yerine getirdiler, getirmeye de devam ediyorlar” dedi.

"CHP heyeti turistik bir gezi düzenler gibi elini kolunu sallayarak Elazığ’a geldi"

CHP heyetinin yaklaşık bir hafta önce geldikleri Elazığ’da tartışma konusu olan ‘kulak çekme’ sözlerine de değinen Şahin, Elazığlıların bugüne kadar her seçimde onların kulaklarını çektiğini, bundan haberleri olmadığını belirterek, “Depremden yaklaşık bir yıl sonra CHP heyeti turistik bir gezi düzenler gibi elini kolunu sallayarak Elazığ’a geldiler. Bir defa siz hangi yüzle Elazığ’a geliyorsunuz. Depremin üzerinden bir yıl geçmiş, yaralar sarılmış, eksikler giderilmiş, siz elinizi, kolunuzu sallayarak Elazığ’a geliyorsunuz. Yüzsüzlükleri bununla da sınırlı kalmıyor, hiç utanmadan, sıkılmadan Elazığlı milletvekillerimizle ilgili olarak yakışıksız ifadeler kullanıyorlar. Ne yaptıklarını bilmedikleri gibi ne konuştuklarından da haberleri yok. Bugüne kadar akıllanmadılar, bundan sonra akıllanırlar mı, bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

“Depremzedeler için 20 bin 118 konutun inşasına hemen başladık”

Depremden sonra yaşananları ve kente yapılan yatırımların istatistiksel verilerini paylaşan Şahin, “Elazığ’a 450 milyon liranın üzerinde bir destek sağladık. Evini kaybeden, çiftçi, esnaf, tüccarımızı asla yalnız bırakmadık. Her türlü yardımı ve desteği sağladık. Depremin hemen ardından büyük bir kentsel projesini hayata geçirdik. Depremzedeler için proje bedeli 5 milyar lirayı bulan 20 bin 118 konutun inşasına hemen başladık. inşallah, bu ayın sonunda 8 bin konutu hak sahiplerine teslim edeceğiz ve bu yılın ortasında bütün konutları Elazığlı hak sahipleri kardeşlerimize teslim etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ