AİÇÜ’nün el uzattığı bedensel engelli çocuklardan yüzmede önemli başarı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında yüzme eğitimi verilen özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezine bağlı 10 çocuktan dördü (Bedensel Engelli, Zihinsel Engelli ve Down Sendromlu) Aksaray

Genel 29.01.2019 17:45:28 0
AİÇÜ’nün el uzattığı bedensel engelli çocuklardan yüzmede önemli başarı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.01.2019 17:45

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında yüzme eğitimi verilen özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezine bağlı 10 çocuktan dördü (Bedensel Engelli, Zihinsel Engelli ve Down Sendromlu) Aksaray’da düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonasına katıldı.

IC Vakfı katkılarıyla, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Yüzme Kulübü olarak BESYO Öğr. Gör. Baykal Karataş gözetiminde şampiyonaya katılan bedensel engelli çocuklar 40 spor kulübünden 189 sporcunu katıldığı şampiyonada önemli başarılar elde ederek hem Ağrı’ya hem de Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesine büyük bir gurur yaşattı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi adına; Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası Yusuf İncekaya kendi klasmanında 150 metre karışık stilde Türkiye ikincisi, 50 metre sırt üstü stilde Türkiye dördüncüsü oldu. Özcan Dayanmaz kendi klasmanında 50 metre artistik stilde Türkiye beşincisi oldu. Elanur Temel 100 metre serbest stilde Türkiye yedincisi olurken, Doğukan Bayat 100 metre serbest stilde Türkiye on altıncısı olarak müsabakaları tamamladı.

Başarılı çocuklarımızı ve ailelerini makamında ağırlayan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin daima engelli çocukların yanında olduğunu ifade ederek; özellikle bedensel engelli çocuklarımızın sosyal hayata adapte olmalarında sporun çok önemli olduğunu ve üniversitenin tüm imkânlarını bu anlamda engelli çocuklarımızın hizmetine sunduklarını söyledi. Bedensel engelli çocuklarımızın yakaladıkları başarılarda en büyük emeğin şüphesiz ailelerde olduğunu sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Karabulut, başarılı çocuklarımızı ve ailelerini tebrik ederek devam eden yüzme eğitimleriyle birlikte ileride kendilerinden daha büyük başarılar beklediklerini söyledi. Üniversitenin birçok konuda kendilerine büyük destekler sağladığını ifade eden aileler de, Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’a üniversitenin imkânlarını engelli çocuklara açtıkları için teşekkür ettiler.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ