AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut, “34 şehidimiz için 34 dakika daha fazla çalışmalıyız”

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, akademisyenlerle bir araya geldiği toplantıda “Hepiniz çok çalışıyorsunuz biliyorum. Ancak en son 28 Şubat’ta İdlib’de bu vatan için canlarını feda eden 34 ?

Genel 4.03.2020 14:41:57 0
AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut, “34 şehidimiz için 34 dakika daha fazla çalışmalıyız”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.03.2020 14:41

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, akademisyenlerle bir araya geldiği toplantıda “Hepiniz çok çalışıyorsunuz biliyorum. Ancak en son 28 Şubat’ta İdlib’de bu vatan için canlarını feda eden 34 şehidimiz için 34 dakika daha fazla çalışmalıyız. Böylelikle onlara olan borcumuzu bir nebze de olsun ödemiş oluruz” dedi.

Eczacılık Fakültesini ziyaret eden AİÇÜ Rektörü Prof. Dr, Abdulhalik Karabulut, akademisyen ve idari personelle bir araya geldi. Üniversitede yer alan birimlerle gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı kapsamında üniversitenin fiziki yapılaşması, akademisyen ve idari personel sayıları, bilimsel yayınlar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, üniversitenin ‘Doğudan yükselen ışık’ parolasıyla çıktığı yolda bölgenin en önemli eğitim kurumları arasına girdiğini söyledi.

Üniversitelerin en önemli çıktıları arasında bilimsel yayın sayısı ve kalitesi olduğunu belirten Prof. Dr. Karabulut, akademisyenlerden daha fazla yayın beklediklerini ifade etti. Prof. Dr. Karabulut, “Üniversitemizin 2017 yılında SCI ve SSCI alanında 53 olan yayın sayısı, 2018’de 69’a, 2019’da ise 121’e yükseldi. 2019 yılındaki 121 makalenin 22’si Eczacılık Fakültemize aittir. Sizler ürettikçe üniversitemizin bilimsel yayın sayısı daha da artacaktır. Sizlere verilen desteği boşa çıkarmadığınız için teşekkür ediyorum. Ancak burada bir hususu daha ifade etmek istiyorum. İki gün önce Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’ndeki Gürbulak Sınır Kapısı’nda çalışan vatandaşlarımıza karşı bir hain saldırı oldu. Bir vatandaşımız şehit oldu, 3 vatandaşımız ise ağır yaralı durumda. Bu saldırıların hepsi daha iyi laboratuvarlar kurmayalım, bilim üretmeyelim, insanlarımız daha huzurlu olmasın diye ülkemize karşı oynanan oyunların sonuçlarıdır. Geçtiğimiz hafta Suriye’nin İdlib kentinde 34 askerimiz menfur bir saldırı sonucu şehit oldu. Çok çalıştığınızı biliyorum ama bizler 34 şehidimiz için 34 dakika daha fazla çalışır isek o zaman şehitlerimize karşı borcumuzu bir nebze olsun ödemiş oluruz ve daha fazla yayın üreterek ülkemiz ve dünya bilimine daha fazla katkı yapabiliriz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ