Ahlat’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlendi. İlçenin Yukarı Çarşı Meydanı’nda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Genel 16.07.2021 00:08:35 0
Ahlat’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.07.2021 00:08

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlendi. İlçenin Yukarı Çarşı Meydanı’nda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Program Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, Ahlat Kaymakamı Fikret Dağ’ın konuşmasıyla devam etti.

Kaymakam Dağ konuşmasında, “Bugün 5’inni yıl dönümü olan hain darbe girişimini yad etmek için toplandık ki hafızalarımıza kazınsın. Bundan sonrada hep uyanık olmamız gerekiyor ki bu tüyoları hep aklımızın ucunda tutalım. Gayri milli unsurların besleyip büyüttüğü bu hain yapı demokrasimize, anayasal düzenimize, hukuk sistemimize darbe indirmek üzere bir kalkışma gerçekleştirdi. Buna hepimiz şahit olduk. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Ardından konuşan Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban ise, “Aziz milletimizin bin yıl önce yurt edindiği bu yerde aralıksız bitmek tükenmek bitmeyen Haçlının, Batı’nın içimizdeki uşakları ve planları devam etti. Hamd olsun milletimizin azmi, gayreti ve devletimizin iradeli duruşuyla bu topraklarda hiç taviz vermeden al bayrağı gönderden indirmedik, indirmeyeceğiz de inşallah. 15 Temmuz mücadelesi aynen böyle bir bayrak gibi şahlanıştır. Allah’a şükürler olsun bu millet o şahlanışı ve bayrağı yere düşürmeden iman gücüyle mücadelesini devam ettirdi. 15 Temmuz’u unutmayacağız. Şehitlerimizi ve gazilerimizi unutmayacağız. Tüm şehitlerimize rahmet diliyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından program öğrenciler tarafından okunan şiirlerle devam etti.

Düzenlenen program Ahlat İlçe Müftü Vekili Cemal Denli tarafından okunan dua ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşmasıyla sona erdi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ