Ahıskalıların vatan hasreti bitmiyor

Sovyetler Döneminde 1944 Yılında Anavatanları Ahıska’dan Sürgün Edilen Ahıska Türkleri Dünya’nın Her Yerine Dağılsalar Da Vatan Hasretleri Bitmiyor.

Genel 18.08.2019 09:43:49 0
Ahıskalıların vatan hasreti bitmiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sovyetler Birliği tarafından 1944 yılında ana vatanları Ahıska’dan sürgün edilen Ahıska Türkleri, dünyanın her yerine dağılsalar da vatan hasretleri bitmiyor. Bursa’ya yerleşen Ahıska Türkleri, her yıl sürgün tarihinde Ahıska’ya giderek hasret gideriyorlar.

Bursa’dan iki otobüsle ana vatanları Ahıska’ya giden 90 kişi, köylerini gezerek hasret giderdi. Ekip başkanı ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği Türkiye İcra Kurulu Başkanı Mehmet Taş ve Bursa Kadınlar Birliği Temsilcisi Gülçehre Terzioğlu ile birlikte doğdu toprakları gezen Ahıskalılar duygu dolu anlar yaşadılar. Mehmet Taş, tüm dünyadaki Ahıska Türklerini birlik ve beraberliğe çağırarak, ana vatana dönmeye davet etti. Gürcistan hükümetine de gösterdikleri kolaylıklardan dolayı teşekkür eden Taş, sıkıntılarının olmadığını belirtti.

Kadın Kolları Temsilcisi Gülçehre Terzioğlu da geldiklerinden beri hep güler yüzle karşılandıklarını ve 16 köyü gezerek köy sakinleri ile görüştüklerini dile getirdi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem