Ağrı'ya 14 bin 310 defin kapasiteli mezarlık

Genel 17.07.2018 15:05:08 0
Ağrı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.07.2018 15:05
Ağrı’da 14 bin 310 defin kapasiteli mezarlık kompleksinde bulunan cami, idari bina, morg ve gasilhanenin temeli atıldı.
Ağrı merkez Fatih Mahallesi’nde bulunan şehir mezarlığının dolması üzerine harekete geçen Ağrı Belediyesi, Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde bulunan Küpkıran Tepesi mevkiinde 400 dönümlük yerleşkede içerisinde cami, idari bina, morg ve gasilhane bulunan kompleksin temelini attı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan temel atma törenine Ağrı Valisi ve Belediye Başkan Vekili Süleyman Elban, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, İl Müftüsü Tandoğan Topçu ve kamu kurum müdürleri katıldı.

"400 dönümlük bir alanı mezarlık olarak bu şehre kazandırdık"
Programda konuşan Ağrı Valisi ve Belediye Başkanı Süleyman Elban, göreve başladıklarında ilde belediyecilik ile ilgili bir kısım temel hizmet eksiğini gördüklerini ve en önemli eksiklerden birinin mezarlık olduğunu söyledi. Temeli atılan mezarlığın oldukça modern olacağını ve uzun yıllar şehrin ihtiyacını karşılayacağını kaydeden Elban, "Fatih Mahallesi’nde bulunan mezarlığımız tamamen dolmuş, başka yerlerde bulunan birkaç mezarlıkta hizmet etmekten uzak bir durumda. Mezarlık ihtiyacımız vardı. Şehre çok uzun bir zaman hizmet verebilecek burada yaklaşık 400 dönümlük bir alanı mezarlık olarak bu şehre kazandırdık. İçerisinde güzel bir cami, idari binası, gasilhanesi ve morgu bulunacak. İnancımız gereği eğer doğuyorsak ölüm de hak. Dolayısıyla ölümden sonra da böyle bir alana ihtiyaç var. Belediyenin bir görevi de yaşayanlara hizmet odluğu gibi, o şehirde ahirete intikal etmiş hemşehrilere de hizmet verme mecburiyeti var. Bu da onlardan birisi. Dolayısıyla ilimizdeki ciddi bir hizmet açığının giderilmiş olacağını düşünüyorum. İlimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.
Vali Elban’ın konuşmasının ardından İl Müftüsü Tandoğan Topçu dua etti. Kurban kesildikten sonra kompleksin temeli Vali Elban’ın butona basması ile atıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ