Ağrılı çocuklar okuma yazmaya başlamadan önce kod yazmayı öğrenecek

Ağrı Valisi Süleyman Elban, 'Artık bu ilin çocukları okuma yazmaya başlamadan önce ya da onunla kod yazmayı öğrenecek” dedi.

Genel 22.02.2019 18:40:38 0
Ağrılı çocuklar okuma yazmaya başlamadan önce kod yazmayı öğrenecek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.02.2019 18:40

Ağrı Valisi Süleyman Elban, "Artık bu ilin çocukları okuma yazmaya başlamadan önce ya da onunla kod yazmayı öğrenecek” dedi.

Ağrı Valisi Süleyman Elban, “KodlaAğrı” projesi kapsamında okul öncesi öğretmenleriyle bir araya geldi. Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen eğitim programına Vali Süleyman Elban, Vali Yardımcısı Onur Kökçü, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, şube müdürleri ve okul öncesi öğretmenleri katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Elban, ”Artık bu ilin çocukları okuma yazmaya başlamadan önce ya da onunla kod yazmayı öğrenecek. Böylece batıdaki birçok gelişmiş toplumdan çok daha önde olacağız. Çünkü bu sadece il veya ülke olarak bizim hayalimiz değil, Avrupa ve Amerika’daki birçok gelişmiş ülkenin de en küçük yaştan itibaren tüm çocuklarını ve gençliğini kodlama ile ilgili okur yazar yapma hedefi var. İl genelinde anaokullarında eğitim gören tüm çocukları kodlama ile ilgili okuryazarlık seferberliğine dahil edilmiştir. 1 Kasım 2017 tarihinde ilimizde kodlama eğitimine başlamıştık. Bu tarihten bu yana 53 bin öğrencimiz bu kervana katıldı. Zannediyorum 3 binin üzerinde ana sınıfında eğitim alan öğrencimizin de bu kervana katıldıktan sonra bu sayı 56 binin üzerine çıkacak. Hem il merkezinde hem de ilçelerde İl Özel İdaresince bilgisayar ve robotik malzemeler aldık. Zannediyorum kısa süre içerisinde bu eğitimle buluşan ana sınıfı hariç birinci sınıftan 12. sınıfa kadar bu sayının daha fazla artacağını düşünüyorum. Kodlama eğitiminin kalite ve çeşitliliğini artırmak için çaba sarf ediyoruz. Nisan, mayıs aylarında bu konularda uzman kişiler Ağrı’ya gelecektir. Kodlama eğitimi alan öğrenciler önemi şirketlerde çalışabilecektir" dedi.

Vali Elban, sözlerine şöyle devam etti:

"Zorunlu eğitim kapsamındaki öğrencilerin tamamının kodlama öğrenmesini sağlamayı hedefliyoruz. Ağrılı çocukların yazılım ve kodlama alanında çalışanların büyük bir çoğunluğunu oluşturmasını istiyoruz. Şu anda bizim bulunduğumuz sayı Türkiye’de İstanbul dahil bizim dışımızda kalan 80 ilin tamamında ilkokuldan, üniversitesine, devlet okulundan özel okuluna kadar eğitim alan tüm öğrenci sayısından 2 katından daha fazlayız. Tek başımıza il olarak. Bu yıl hedefimiz 50 bindi biz bu hedefimizi geçtik. Muhtemelen yüzde 50’yi de geçeceğiz. 165 bin civarında zorunlu eğitim kapsamında öğrencimiz var. Büyük ihtimalle bunu geçeceğiz. Bugünden gelecek için bir hedef daha koyalım. 2019-2020 eğitim yılı sonu itibariyle artık bizim zorunlu eğitim kapsamındaki 165 bin öğrencimizin tamamı bu eğitimle buluşmalı diye düşünüyorum. Hedefi de öyle görüyoruz.”

Vali Elban’ın konuşmasının ardından bilişim teknolojileri öğretmenleri Fatih Türkmen ve Nurşen Sarı tarafından okul öncesi öğretmenlere yönelik kodlama ve robotik eğitim verildi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ