Ağrı'da yılların mermercisi eleman bulamıyor

Genel 5.05.2017 09:39:24 0
Ağrı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.05.2017 09:39
Ağrı’da 21 yıldır mermercilik yapan Fettah Duman, mermer dükkanında 2 bin liraya çalıştıracak işçi bulamadığını söyledi.
Ağrı merkez Fırat Mahallesi’nde ikamet eden Fettah Duman, 1996 yılından bu yana mermercilik yaptığını ve iş yerinde 2 bin liraya çalışacak işçi bulamadığını belirtti. Sektörde ister istemez sıkıntıların olduğunu anlatan Duman, çalışan kişiler için herhangi bir krizin olmadığını, düzgün, hesaplı ve fiyatlar uygun olduğunda vatandaşların da talebinin yüksek olacağını bu nedenle her türlü krizin aşılacağını ifade etti.
Ağrı’ya yurt içi ve yurt dışından firmalar aracılığı ile aldıkları mermerleri getirip vatandaşlara sattıklarını dile getiren Duman, "İşsizlik oranına bakarsanız Ağrı’da işsizliğin yüksek olduğu görülüyor. Ama ben mermerde çalıştırmak için işçi arıyorum, bulamıyorum. 4 işçiye ihtiyacım var, arayış içerisindeyim, arıyorum ama kimse çalışmıyor. Mermer ağır iş olduğundan dolayı vatandaşlar çalışmayabilir. Belki daha rahat bir iş ararlar. Ama biz ekmeğimizi taştan çıkarıyoruz" dedi.
Ağrı’da kış mevsiminin oldukça uzun sürdüğünü ve bu nedenle iş yapamadıklarını, sadece yaz mevsiminde 6 ay gibi kısa bir zamanda çalıştıklarını ifade eden Duman, "Yaz mevsiminde çalışıp kazandıklarımızı kışın tüketiyoruz. İnşaat sektöründe zaman kısıtlı olduğu için, biz de yaz mevsiminde çok hızlı ve yoğun çalışmak zorundayız. Zamanında işlerimizi bitirmeye çalışıyoruz. Yeni eleman taleplerimiz var, inşallah onları da buluruz. Herkes işsizlik var diyor, ama bana göre ben de işçi bulamıyorum. Gelen kişiler bir gün çalışıp ikinci gün işi beğenmeyip kaçıyorlar. Yurt dışında mermer ithal eden firmalardan, Vietnam ve Hindistan’dan getirilen mermer taşlarımız var. İşlerimden de çok memnunum. İnsanlar iyi çalışırsa yaptığı işten memnuniyet duyar. Zamanında işinizi iyi bir şekilde yaparsanız o işten ekmekte yersiniz" şekline konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ