Ağrı'da otizmli çocuklar piknikte bir araya geldi

Genel 2.04.2018 16:06:48 0
Ağrı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.04.2018 16:06
Ağrı’da ‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ nedeniyle yürüyüş düzenlenip ardından otizmli çocuklar ve aileleri piknikte bir araya gelerek doyasıya eğlendi.
Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ programı kapsamında otizmli hastalara dikkat çekmek için yürüyüş düzenledi. Kent merkezi Abidiye Meydanı’nda ‘Otizmi fark et, kabul et bizimle yürü’ pankartı ile başlayan yürüyüşe Ağrı Vali Yardımcısı Ejder Demir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Şafi Erim, otizmli hastalar ve aileleri katıldı. Yürüyüş sırasında vatandaşlar ellerinde ‘Bize fırsat verin’, ‘Otizmin farkındayız onların yanındayız’ dövizleri taşıdı. Merkez cami önüne kadar devam eden yürüyüş sonrasında açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Ejder Demir, ‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ne dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için yürüyüş düzenlediklerini söyledi.
Otizmli hastaların varlığını hissetme ve hissettirme adına organizasyon düzenlediklerini vurgulayan Demir, erken yaşta otizm hastalığının tedavisinin büyük oranda mümkün olduğuna dikkat çekti. Vali Yardımcısı Demir, “Otizmli hastalarımıza Allah’tan şifalar diliyorum, ailelerine de otizm ile mücadele hususunda bilinç ve eğitimin arttırılması temennisinde bulunuyorum. Otizmle mücadele edilmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Erken yaşta erken teşhis ve özel eğitim programları ile yüzde yüzde 100 tedavisi olan bir hastalıktır. Bu programın düzenlenmesinde emeği olan tüm arkadaşlarımıza ve burada bulunan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Yardımcısı Ejder Demir’in konuşmalarının ardından otizmli hastalar ve aileleri servislerle TRT Parkı’na götürüldü. Burada mangal yakılarak piknik programı düzenlendi, otizmli hastalara mangal yakılarak yemek ikramında bulunularak çeşitli oyunlar oynandı. Oldukça eğlenceli görülen otizmli hastalar aileleri ve arkadaşlarıyla bolca vakit geçirdi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ