Ağrı’da iş ahlakı paneli düzenlendi

Ağrı'da Türkiye İktisadi Ve İş Ahlakı Derneği Tarafından (igiad) 'iş Ahlakının Yaygınlaşmasında İş Dünyası, Üniversiteler Ve Sivil Toplumun Rolü' Konulu Panel Düzenlendi.

Genel 4.10.2019 13:25:26 0
Ağrı’da iş ahlakı paneli düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.10.2019 13:25

Ağrı’da Türkiye İktisadi ve İş Ahlakı Derneği tarafından (İGİAD) "İş Ahlakının Yaygınlaşmasında İş Dünyası, Üniversiteler ve Sivil Toplumun Rolü" konulu panel düzenlendi.

Türkiye İktisadi ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) ahlaklı girişimciliğin teşviki ve iş ahlakının yaygınlaşması amacıyla Ağrı’da Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) işbirliğiyle "İş Ahlakının Yaygınlaşmasında İş Dünyası, Üniversiteler ve Sivil Toplumun Rolü" panelini düzenledi.

Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda panel öncesi konuşan Ağrı Valisi Süleyman Elban, din olarak en mükemmel dine sahip olduklarını, gelenek, görenek, aile ve toplum olarak en seçkin yapının içerisinde bulunduklarını söyledi.

Toplumda çek ve peşin para olmadan kolay kolay ticaretin yapılmadığını belirten Vali Elban, şunları kaydetti:

"Toplum yapımızdan gelen o güzel ahlaki sistemi dejenere ettiğimiz ya da hakiki uygulamadığımızdan oluyor. Yoksa malı gönderip haftaya parayı verdiğimizde hiçbir sorun yaşamayacağız. Bu kıymetini bilmediğimiz ama içinde hazır bulunduğumuz bu değerleri bazen işimize gelmediği için, bazen yeterince anlayamadığımız için bazen de kolaylığa kaçtığımız için iyi uygulamadığımızdan kaynaklanıyor."

Programın devamında konuşan İGİAD Başkanı Ayhan Karahan ise iş ahlakı konusunda sivil inisiyatifin çizdiği vizyon ve ortaya çıkan sosyal sorumluluk bilincinin iş adamlarına değerli bir katkı sağladığını aktardı.

İş ahlakının yaygınlaşmasını hedeflediklerini ve ahlaki olmayan bir iş ahlakını kabul etmediklerini vurgulayan Karahan, "Gelinen noktada iş dünyası, üniversiteler ve sivil toplum için nitelikli iş birliği fırsatları ortaya çıkmaktadır. Bununla birlikte Türkiye’de iş ahlakı konusunda bilgi ve politika üreten kurum ve kuruluşların sayısı maalesef yetersizdir. Buradan hareketle biz iş ahlakı konusunda duyarlı olan iş adamlarını bir sivil toplum kuruluşu çatısı altında buluşturmak amacıyla 16 sene önce İGİAD’ı kurduk. Bir sivil toplum kuruluşu olarak hedefimiz bireylerimizin iş ahlakı bilincine sahip olmalarını sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş’un moderatörlüğünde, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Ömer Torlak, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Yaşar Düzenli ile İGİAD Kurucu Başkanı Şükrü Alkan’ın katılımıyla 6. İş Ahlakı Paneline geçildi. Düzenlenen panele katılanlara İş Ahlakı konusunda çeşitli kitaplar hediye edildi.

Programa, Ağrı Valisi Süleyman Soylu, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Öncel, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ