Ağrı’da “Geleneksel El Sanatları” kursu gelinlik kızların çeyiz kapısı oldu

Ağrı’nın Yakınca köyünde yaşayan genç kızlar, köyde gittikleri Geleneksel El Sanatları kursunda hem bu sanatı öğreniyor hem de kendi çeyizlerini hazırlıyor.

Genel 3.04.2021 08:48:05 0
Ağrı’da “Geleneksel El Sanatları” kursu gelinlik kızların çeyiz kapısı oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.04.2021 08:48

Ağrı’nın Yakınca köyünde yaşayan genç kızlar, köyde gittikleri Geleneksel El Sanatları kursunda hem bu sanatı öğreniyor hem de kendi çeyizlerini hazırlıyor.

Ağrı’nın merkeze bağlı Yakınca köyünde Ağrı Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Geleneksel El Sanatları Kursu, köydeki genç kızların boş vakitlerini değerlendirirken aynı zamanda hem kendi çeyizlerini hazırlayabilecekleri hem de yaptıkları ürünleri satıp ev ekonomilerine katkı sağlayabilecekleri bir kapı oldu. Kursa gelen ve çoğunluğu nişanlı kızlardan oluşan 15 öğrenci, eğitim aldıkları kurs hocalarıyla birlikte el sanatlarının yanı sıra sosyal aktivitelerde de bulunarak pandemi nedeniyle yaşadıkları stresi atıyor.

“Kızlarımız buraya gelip kendi çeyizlerini hazırlıyorlar”

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Geleneksel El Sanatları kursu hocası olarak görev yapan Kader Karaoğlan, çoğunlukla nişanlı kızların kursa geldiğini ve kursta öğrendikleri ile kendi çeyizlerini hazırladıklarını söyleyerek, “Şu an Halk Eğitim Merkezine bağlı Geleneksel El Sanatları kursunda çalışıyorum. 4 yıldır bu görevi yapıyorum. Kızlarımızın hemen hemen hepsi nişanlı. Kızlarımız buraya gelip kendi çeyizlerini hazırlıyorlar. Bende onlara destek olmak amacıyla öğretiyorum. Burada sipariş alabiliyorlar. Aldıkları siparişlerle de ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Şu an kursumda 15 öğrencim var. Hijyen kurallarının hepsine uyuyoruz. Maske ve mesafe olmak üzere bütün kurallara uymaya çalışıyoruz. Biz sadece el işine bağlı kalmıyoruz. Burada kahvaltılarımızı da yapıyoruz, dışarıya çıkıp voleybol da oynuyoruz. Kızlar çok severek geldikleri için sosyal aktivitelerde yapıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Kursa gelen ve yeni nişanlı olan Esmanur Cebe ise kursta çeyiz hazırlığını yaptığını belirterek, “Ben yeni nişanlandım. Buraya kendi çeyizimi hazırlamak için geliyorum.Daha önceden de geliyordum. Geldiğim için de çok memnunum. Burada çok güzel vakit geçiriyoruz” dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ