Ağrı'da bir vatandaş canını hiçe sayıp yavru kuşu elektrik direğindeki yuvasına bıraktı

Genel 6.07.2018 13:30:10 0
Ağrı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.07.2018 13:30
Ağrı’da geçtiğimiz yıl elektrik direğine asılı kalan kuşu kurtarmak isterken direğe asılı kalan ve daha sonra elleri kesilen Ramazan Taşdemir’in ardından Doğubayazıt ilçesinde bir vatandaş elektrik direğinde karganın yuvasından yere düşen yavru kuşu canını hiçe sayarak 15 metrelik direğe tırmanarak yuvaya bıraktı. Sait Demir kargayı yuvasına bıraktığı sırada anne karganın direğin etrafında uçması duygulu anlar yaşattı.
Ağrı’da geçen yıl ekim ayında Diyadin ilçesine bağlı Günbuldu köyü’nde çobanlık yapan 17 yaşındaki Ramazan Taşdemir, elektrik direğine takılı kalan kuşu fark edip kurtarmak için direğe tırmanmış ve akıma kapılarak bir buçuk saat asılı kalmıştı. Her iki kolunu kaybeden Ramazan’ın ardından benzer bir olayda bugün Doğubayazıt ilçesinde yaşandı. Türkiye’nin farklı illerinde son günlerde hayvanlara yönelik yapılan şiddet olayları ön plana çıkarken Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan bir vatandaş yavru kuş için canını hiçe saydı. İlçeye bağlı Binkaya Köyü’nde oturan Sait Demir, 15 metre uzunluğunda olan elektrik direğinde bulunan karga yuvasından yavru bir kuşun yere düştüğünü fark etti. Yavru kuşun uçamadığını ve yuvasını çıkamadığını fark eden Sait Demir arkadaşları ile konuşup yavru kuşu direkteki yuvasına çıkarmak istedi.
‘Vatandaş kuşu yuvaya bırakırken karga anne yuvanın etrafında uçtu’
Hiçbir güvenlik önlemi almadan canını hiçe sayarak direğe tırmanan Demir, yerde kartonun içine konulan kuşu eline bağladığı iple yukarı çekerek yuvaya bıraktı. Çevredeki vatandaşlarında meraklı bakışları arasında kuşu yuvaya bırakan Demir, canını hiçe sayarak insanlık dersi verdi. Demir, yavru kuşu yuvaya bırakırken karga anne ise sürekli direğin çevresinde uçarak yavrusunun yuvaya konulmasını bekledi. Bu görüntüler duygusal anlara neden oldu. Demir, kuş u yuvaya bırakıp kontrol ettikten sonra aşağı indi. Demir’in direğe tırmanması ve kuşu yuvaya bırakması çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonları ile saniye saniye kaydedildi. Video sosyal medyada kısa sürede yayılarak binlerce vatandaş tarafından büyük bir beğeni topladı.
Yavru kuş için 15 metrelik direğe tırmandı
Kuşu kurtardıktan sonra açıklamalarda bulunan Sait Demir, “Son günlerde hayvanlara karşı şiddet uygulanıyor. Kedi ve köpeklerin bacakları kesildi. Onlara tepki olsun diye bu videoyu çektik. Yavruyu yuvasına yerleştirdik. Herkes böyle yapsın. Hayvanlara karşı duyarlı olalım” dedi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ