Ağrı Dağı zirvesine ulaşmak isteyen dağcılara fırtına engeli

Terörden arındırıldıktan sonra yeniden tırmanışa açılan Ağrı Dağı’nın zirvesine çıkmak isteyen dağcılar şiddetli fırtına nedeniyle zirveye ulaşamadan geri döndü.

Genel 9.02.2021 20:05:11 0
Ağrı Dağı zirvesine ulaşmak isteyen dağcılara fırtına engeli
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.02.2021 20:05

Terörden arındırıldıktan sonra yeniden tırmanışa açılan Ağrı Dağı’nın zirvesine çıkmak isteyen dağcılar şiddetli fırtına nedeniyle zirveye ulaşamadan geri döndü.

Artan terör olayları nedeniyle 2015 yılında tırmanışa kapatılan ve 6 yıl aradan sonra yeniden tırmanışa açılan Ağrı Dağı’na tırmanmak için Türkiye’nin birçok bölgesinden gelen Dağcılar, Ağrı Dağı’nın zirvesine ulaşabilmek için tırmanışa geçti. Bölgede etkili olan tipi ve fırtınaya rağmen 3800 rakımına ulaşan dağcılar, zirveye 337 metre kala 4800 metrede geri dönme kararı aldı.

Ağrı Dağı’na tırmanman için gelen dağcılarla beraber Ağrı Dağı’na tırmanan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, Ağrı Dağı’nın çok özellikli bir dağ olduğunu ve bu dağa tırmanmak için yoğun talep olduğunu söyleyerek, "Ağrı Dağı çok özellikli dağdır, sadece 5 bin metrenin üzerindeki yüksekliğiyle değil dini özelliklerin öne çıkması ve dini kitaplarda yer alması dolayısıyla tüm dağcıları olduğu gibi doğa severleri de cezbediyor. Ülkemizden ve yurt dışından birçok dağcının bu bölgeye geleceğini tahmin ediyoruz. Dağ tırmanışa açıldı ve tırmanış yapmak için çok sayıda insan bize başvuruda bulunuyor. Yoğun bir talep olacağını biliyoruz. Fırtına nedeniyle 4800 metreden geri dönmek zorunda kaldık. Sağlıklı şekilde tüm ekibimizle Ağrı’ya geldik ve Ağrı Dağı bu şekilde tırmanışa açılmış oldu. Dağcılığın en önemli özelliği doğada yapılmasıdır. Dağcılar bu sporu yaparken birçok çevresel etkene göre hareket eder, bunları bilirler ve değerlendirirler. Biz o anda hava şartlarının uygun olmaması nedeniyle dönme kararı aldık. Bu çok normal bir şeydir. Bu konuda önemli olan sağlıklı şekilde faaliyeti bitirmektir. Tüm dağcılarda bunu bu şekilde yapar. Ağrı Dağı binlerce yıldır yerinde duruyor. Önemli olan sağlıklı şekilde odağa çıkmak. Bugün olmazsa yarın çıkılabilir” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ