‘Ağaç’ diye popülizm yapanlar, yangınları üstlenen PKK’ya neden ses etmedi?

Son günlerde Türkiye’nin birçok yerinde meydana gelen orman yangınlarını bölücü terör örgütü PKK’nın üstlenmesinden sonra “Kaz Dağları” diyerek bir bardakta fırtına koparan ünlüler, sessizliğe gömüldü.

Genel 30.08.2019 20:17:02 0
‘Ağaç’ diye popülizm yapanlar, yangınları üstlenen PKK’ya neden ses etmedi?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Provokatörler, PKK’nın ‘yangın terörü’ karşısında kafalarını kuma gömerek, suskunları oynuyor.

Türkiye, son günlerde birçok ilde çıkan orman yangınlarıyla mücadele etti. Özellikle İzmir’de 500 hektar alanın zarar gördüğü yangın, ülke gündemine oturdu. Terör örgütü PKK, orman yangınlarını üstlendi. Saldırı gerekçesi olarak HDP’li üç belediye başkanlığına ‘kayyum’ atanması ve Zeytin Dalı Harekâtı gösterildi.

Orman yangınlarıyla ilgili hükümeti eleştiren birçok kesim, yangın terörünü PKK’nın üstlenmesinin ardından sessizliğe büründü. Aynı kesim, Kaz Dağları’nda ağaçların yok edildiğini söyleyerek sosyal medya hesapları üzerinden kampanya başlatmış, o bölgeye giderek eylemlere katılmıştı. CHP, İyi Parti ve HDP sessizliğe bürünürken; Kaz Dağları için düzenlenen eylemlere söz konusu partiler ‘koşulsuz’ destek vermişti. Ancak seçim ittifakı yüzünden CHP, İyi Parti ve HDP, PKK’ya karşı tek kelime tepki göstermedi.

SAHTE ÇEVRECİLER
Sosyal medya platformlarındaki birçok kullanıcı; CHP, İyi Parti ve HDP’ye yönelik olarak, “Kaz Dağları’na tepki gösteriyordunuz, ormanları yakan PKK’ya karşı neden sessizsiniz” sorusunu yöneltti. O tepkilerden bazıları şöyle: “Orman yangınlarında öldüğü söylenen hayvanların fotoğraflarını paylaşanlar nerede? Devlet ormanları yakıyor diyenler nerede? Kaz Dağları’na 40 kilometre uzaklıktaki maden ocağı olayını saptırarak kaz ile protesto eden Cem Yılmaz çok çevrecisiniz ya. PKK’nın üstlendiği orman yangınlarıyla ilgili de poz vermek ister misiniz? Yanınızda kütüğe de gerek, tek fotoğrafınızı da koysanız millet anlar. PKK, orman yangınlarını üstlendi. CHP ise hedef saptırarak kamuflaj uyguladı. 40 yıldır hanelerimize ateş düşüren PKK, orman yangınlarını üstlendi, duyarcıları sahneye alalım.” Mahmut Tanal, Muharrem İnce, Meral Akşener gibi siyasetçilerin, gazeteci Metin Uca, Mert Fırat, Ata Demirer, Bülent Emrah Parlak gibi oyuncuların da devlet söz konusu olunca çözülen ağızları, PKK’ya karşı ses çıkaramadı.

Tarkan da Boğaziçi Caz Korosu ile Kaz Dağları’ndaki ağaçlar üzerinden provokasyon yaparak, güya tepki amaçlı yeni bir şarkı yayınlamıştı. ‘Uyan’ isimli parçayla sosyal medyada kışkırtıcı ifadeler kullanan Tarkan, PKK’nın yangınları üstlenmesinin ise üzerinde durmadı. Kaynak: Diriliş Postası


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem