AFAD lojistik ağı afetlerde PTT hızıyla çalışıyor

Türkiye'nin asırlık çınarı PTT AŞ ile Türkiye'nin afet yönetimi kurumu AFAD arasında lojistik hizmetlere yönelik iş birlikleri devam ediyor.

Genel 22.06.2020 15:28:09 0
AFAD lojistik ağı afetlerde PTT hızıyla çalışıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.06.2020 15:28

ANKARA (AA) - Depo işletim faaliyetlerini başarıyla yürüten PTT AŞ, bunun yanı sıra afet ve acil durumlarda lojistik faaliyetleri ile AFAD'ın çözüm ortağı oldu.

PTT AŞ, Elazığ-Sivrice depreminde ilk 3 saatte 144 toplamda ise 441 tır sevkiyatı, Van-Başkale depreminde ilk 5 saatte 8 toplamda ise 43 tır sevkiyatı, Bingöl-Karlıova depreminde ilk 3 saatte 27 tır toplamda 69 tır sevkiyatı, göç hareketlerinde ise toplamda 86 tır sevkiyatıyla lojistik desteği sağladı.

"Personele afet ve deprem lojistiği eğitimi verildi"

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerçekleşmesi muhtemel afetlerde 81 ildeki teşkilatla afet yerine en kısa sürede ulaşılması ve destek olunması için stratejik müttefiklik ve sürdürülebilirlik anlamında PTT AŞ ile AFAD arasında iş birliği yapıldığını söyledi.

Gülten, "AFAD'ın verdiği hizmetlere destek olmak ve onların işlerini kolaylaştırmak amacıyla iki güzide kurum arasında iş birliği yapıldı. Bu kapsamda AFAD depolarının işletilmesi ve bu depolardan yapılan lojistik sevkiyatlar, bu işe özel 111 personel ve 81 ildeki teşkilatımız tarafından yapılıyor." ifadelerini kullandı.

"Pandemide vatandaşların evde kalmasını kolaylaştırdık"

Yaşanan pandemi sürecinde PTT'nin değerinin ve öneminin çok daha iyi anlaşıldığını bildiren Gülten, "Bizim işimiz ulaştırmak, kimsenin gitmediği yerlere gitmek." dedi.

PTT ailesi olarak sağlık çalışanları ve emniyet güçleriyle omuz omuza mücadele verdiklerini belirten Gülten, "Posta ve haberleşme hizmetlerini sürdürdüğümüz gibi e-ticaret ve kargo hizmetlerimizle de vatandaşlarımızın evde kalmasını kolaylaştırdık. Ücretsiz maske dağıtımı ile sosyal yardım ve maaş ödemelerinin hak sahiplerine ulaştırılmasında emniyet güçlerimizle görev aldık." değerlendirmesinde bulundu.

"Afetlerde tüm olanaklar seferber ediliyor"

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da AFAD'ın, yurdun ve dünyanın dört bir yanında afetle kriz anında yardım için tüm olanaklarını seferber ettiğini aktardı. Güllüoğlu, "AFAD Afet Lojistik Depoları, AFAD mühendislerinin geliştirdiği afet lojistik modeli üzerine kuruldu. Bu model, uzunca bir süredir PTT’nin dinamizmiyle işliyor. AFAD depolarının oluşturduğu Türkiye Afet Lojistik Ağı’nı, PTT ile omuz omuza vererek 7 gün 24 saat tam kapasiteyle işler halde tutuyoruz." dedi.

Millet olarak afetler sonrası yaraları sarmak için 82 milyon vatandaşla tek yürek olduklarını vurgulayan Güllüoğlu, “Özellikle çocuklarımızda ve gençlerimizde afet bilincinin oluşması, afetin etkilerinin azaltılmasında önem taşıyor. Bu nedenle içinde bulunduğumuz dönemi 'Afetlere Hazırlık Yılı' ilan ettik. Türkiye'nin afet yönetiminde dönüm noktası olarak anılacak AFAD Gönüllülük Sistemi’ni uygulamaya aldık." diye konuştu.

Posta ve kargo şirketlerine verdiklerini eğitimlere değinen Güllüoğlu, "İnanıyorum ki iki kurum olarak omuz omuza vermemiz gelecekte de ülkemize faydalı olmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Arife Yıldız Ünal,Muhammet Emin Horuz

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ