Adilcevaz'daki mikrobiyalitler turizme kazandırılacak

Genel 8.02.2018 12:16:18 0
Adilcevaz
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.02.2018 12:16
Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bulunan ve ’su altı peribacaları’ diye bilinen mikrobiyalitlerin korunması ve ekoturizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.
İlçenin Cevizli Mahallesi’ndeki Kazma Deresi bölgesinde sahile yaklaşık 2,5 kilometre uzaklıkta bulunan ve boyları 10 metreyi aşan 6 bin 500 yıl önce Van Gölü’nün altında oluştuğu düşünülen mikrobiyalitler, bilim insanlarını heyecanlandırmıştı. Tespit edilen mikrobiyalitlerin ilçenin turizmine kazandırılması hedefleniyor.
Devam eden çalışmalar kapsamında Van Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin Avcil, Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Abdulcelil Özkan ve Bitlis Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nurgül Bulutlu, Van Gölü sahiline yaklaşık 2,5 kilometre uzaklıktaki mikrobiyalitlerin bulunduğu alanda incelemelerde bulunarak, dalgıç Cumali Birol’dan bilgiler aldı.
İlçedeki mikrobiyalit alanların tespit edilmesine katkı sağlayan dalgıç Cumali Birol, mikrobiyalitleri ilçe turizmine kazandırabilmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade ederek, “Dünyada eşi ve benzeri bulunmayan ve 10 bin yıllık doğal bir yapı olan mikrobiyalitlerin koruma altına alınması hususunda yapmış olduğumuz çalışmalarımız gün geçtikçe bizlere haz veriyor. Üç ay önce başlatmış olduğumuz çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Allah nasip ederse bu bölgenin koruma altına alınması noktasında büyük bir çaba içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah ilçemiz bu sayede hak ettiği yeri bulacaktır ve buranın turizme kazandırılması yönünde de büyük çaba sarf ediyoruz. Burası gerçek anlamda Adilcevaz’ımıza bir değer ve katkı sağlayacaktır. Yaptığımız çalışmalarda Van Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürlüğü bizleri hiç yalnız bırakmıyor. Bu da bizleri ziyadesiyle çok mutlu ediyor. Hem Van Gölü’nün altında hem de karada bulunan bu mikrobiyalitleri inşallah turizme kazandıracağız” dedi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars’ta yüzme şöleni: Minik sporcular yarı final biletini aldı


Van Spor

Ünilig Taekwondo’da Fırat Üniversitesi’ne bronz madalya


Van Spor

Kars’ta U15 Türkiye Güreş Şampiyonası başladı: Milli takım yolunda kıran kırana mücadele


Van Spor

Play-off yolunda örnek hareket: Dükkanı bordo-beyaza boyadı, müşterilere forma dağıttı


Van Spor

Badminton Milli Takımı’nda 5 Erzincanlı sporcu


Van Spor

Yeşilyurtspor play-off ilk turuna galibiyetle başladı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sözeri: "Takımıma güveniyorum"


Van Spor

Galatasaray'a büyük şok! Gençlerbirliği'ne yenilerek Türkiye Kupası'na veda etti


Van Spor

Elazığ’da 23 Nisan coşkusu spor etkinlikleriyle yaşandı


Van Spor

Takım kaptanına sarılmak için gözyaşı döken öğrenciye anlamlı jest


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Play-Off ilk maçına çıkıyor


Van Spor

Ahmet Dal: "Şampiyonluklar bir günde kazanılmaz"


Van Spor

Bahar Şenlikleri futsal müsabakasıyla başladı


Van Spor

Konya'da gol 120+2'de geldi! Fenerbahçe, kupaya veda etti


Van Spor

Erzincanlı boksör Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırat Üniversitesi’nde spor şenlikleri başladı


Van Spor

Başkan Alan sözünü tuttu: Öğrencilere formalarını hediye etti


Van Spor

Elazığ’a gülle atmada altın madalya


Van Spor

Battalgazi Belediyespor play-off’u garantiledi


Van Spor

Erzincanlı genç badmintoncular Avrupa’da 3 madalya kazandı


Van Spor

Vali Aydın Baruş kutlama coşkusuna katıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ