AB'den 'Avrupa'ya göçmen akınının kaynağı İdlib'deki durumdur' açıklaması

AB, sınırlarına dayanan düzensiz göçmenlere ilişkin Yunan makamlarıyla yakın iş birliği içinde olduklarını belirterek, 'AB-Türkiye sınırında halihazırda gördüklerimizin nedeni İdlib'deki durumdur.' açıklamasını yaptı.

Genel 2.03.2020 21:29:57 0
AB
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.03.2020 21:29

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB), Komisyonu Sözcüsü Adalbert Jahnz, günlük basın brifinginde, AA muhabirinin, "AB'ye akın eden on binlerce düzensiz göçmene Yunan polisi tarafından orantısız güç kullanılmasını ve bir düzensiz göçmenin öldürülmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? AB'nin göçmen yükünü paylaşma konusuna ne gibi planları var?" şeklindeki sorusunu yanıtladı.

Jahnz, Yunan polisinin bir düzensiz göçmeni öldürdüğünü şu aşamada doğrulayamayacağını belirterek, "AB Komisyonu Yunanistan'a tam desteğini sunmaktadır. Yunanistan'ın karşılaştığı zorluklar, Avrupa'nın da karşılaştığı zorluklardır." dedi.

AB liderlerinin yarın Yunanistan'ın kara sınırını ziyaret edeceğini kaydeden Jahnz, göçmen akınını durdurmak için ek önlemler üzerinde de çalıştıklarını dile getirdi.

AB Komisyonu Sözcülerinden Peter Stano ise brifingdeki açıklamasında, "AB-Türkiye sınırında halihazırda gördüklerimizin nedeni İdlib'deki durumdur." ifadesini kullanarak, İdlib'de yaşananların siviller için dayanılmaz olduğunu ve sivillerin ayrım gözetilmeksizin Esed rejimi ve destekçileri tarafından bombalandığını söyledi.

Stano ayrıca, Türkiye'nin göçmen mutabakatından kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiği değerlendirmesinde bulunarak, mutabakatın geçerliliğini koruduğunu bildirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saat 13.50 itibarıyla Edirne üzerinden Türkiye'den ayrılan göçmen sayısının 117 bin 677 olduğunu duyurmuştu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Türkiye'de bulunan Suriyelilere "geçici koruma" uygulamaya devam edildiğini belirterek, "Suriyeli kardeşlerimizden ülkeyi terk etmeleri istenmedi. Kalmak isterlerse kalabilirler. Gitmek isterlerse de gidebilirler. Sadece mültecilerin Türkiye'den ayrılmasını engellememe yönünde bir politika değişikliğine gittik." açıklamasında bulunmuştu.

Muhabir: Yusuf Hatip

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ