ABD Başkanı’nın iddialarına bir ret de İnönü Üniversitesi’nden

ABD Başkanı Joe Biden’ın Ermeni soykırımı iddialarına bir ret de Malatya İnönü Üniversitesi’nden gelerek, 'Bilimsel temellerden yoksun, siyasi mülahazalarla dolu bu asılsız iddiaları destekleyecek hiçbir hukuk ve tarih belgesi, mahkem

Genel 25.04.2021 16:56:24 0
ABD Başkanı’nın iddialarına bir ret de İnönü Üniversitesi’nden
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.04.2021 16:56

ABD Başkanı Joe Biden’ın Ermeni soykırımı iddialarına bir ret de Malatya İnönü Üniversitesi’nden gelerek, "Bilimsel temellerden yoksun, siyasi mülahazalarla dolu bu asılsız iddiaları destekleyecek hiçbir hukuk ve tarih belgesi, mahkeme kararı ve kanıt bulmak mümkün değildir" denildi.

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, “ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olayları ile ilgili yaptığı açıklama tarihi gerçeklere dayanmayan, temelsiz ve siyasi amaçlar taşıyan ifadeler içermektedir. Bilimsel temellerden yoksun, siyasi mülahazalarla dolu bu asılsız iddiaları destekleyecek hiçbir hukuk ve tarih belgesi, mahkeme kararı ve kanıt bulmak mümkün değildir. Gurur duyduğumuz tarihimizi lekelemeye bu iftiraların ve çarpıtmaların gücü yetmeyecektir. Tarihimiz her konuda olduğu gibi bu konuda da temizdir ve ABD başkanının iftiraları ile lekelenmesi mümkün değildir. Özellikle geçmişlerinde insanlığa karşı suç işlemiş, soykırım yapmış ve her türlü hukuk ihlalini yaparak dünyayı sömürgeleştirmiş devletlerin bugünkü yöneticileri, içeride karşılaştıkları sorunları gizlemenin ve uluslararası sistemde yaşadıkları güç kaybını durdurmanın bir yolu olarak ülkemize yönelik benzer iftiralarda bulunmaktadırlar. Bu ülkelerin öncelikle kendi geçmişlerine bakmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Bu açıklamanın güçlenen Türkiye’nin önünü kesme çabası olduğuna dikkat çekildiği İnönü Üniversitesi Rektörlüğü açıklamasında “ Asırlarca Türk milletinin himayesinde dinlerini ve dillerini koruyarak barış içinde yaşayan Ermeni toplumuna bir faydası da olmayacaktır. Bu iftiralar içeren açıklama, ancak toplumlar arasında nefret suçunun yeşermesine hizmet edecektir. Ayrıca hatırlatmak gerekir ki, 1915’te yaşanan olayların asıl sorumlusu da, bugün olduğu gibi, Ermeni vatandaşlarımızı kendi siyasi çıkarlarına alet etmek isteyen emperyal güçlerdir. Ermeni vatandaşlarımızı kışkırtarak sebep oldukları büyük acılar ile ilgili tarihi belgeler arşivlerde durmakta ve herkesin istifadesine açık bulunmaktadır. Gerçeği aramak isteyenlerin yapacakları şey siyasi kararlar almak değil, bilimsel ve objektif ölçütler içinde konuyu araştırmaktır.

İnönü Üniversitesi olarak tarihi gerçeklere aykırı olan bu iddiaları reddettiğimizi ve şiddetle kınadığımızı ifade etmek isteriz” denildi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ