ABD Başkanı Trump: Başka bir başkan bana olanları kaldıramazdı

ABD Başkanı Trump, Rusya soruşturması ve azil sürecinde kendisine haksızlık edildiğini savunarak, 'Başıma gelenler başka bir başkanın başına asla gelmemeli. Başka bir başkan, bana olanları kaldırır mıydı bilmiyorum. Bence kaldıramaz

Genel 6.02.2020 23:50:39 0
ABD Başkanı Trump: Başka bir başkan bana olanları kaldıramazdı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.02.2020 23:50

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Donald Trump, Senato'da yapılan azil oylamasında "aklanmasının" ardından Beyaz Saray'da açıklamalarda bulundu.

Senato'daki mahkemede Trump'ın savunmasını üstlenen ekip, salona girer girmez davetlilerden büyük alkış aldı.

Trump, birçok insanın Beyaz Saray'daki etkinliğe gelmek istediğini ancak yer sorunu nedeniyle sayıyı minimumda tuttuklarını vurgulayarak, "Son yıllarda ortada bir cadı avı vardı. Bu av, ben başkan seçildiğimde başladı. Bir daha da hiç bitmedi." ifadelerini kullandı.

"Rusya ve azil soruşturmalarını ahlaksız ve kötü niyetli"

Son 3 yılda birçok aşamadan geçtiklerine dikkati çeken Trump, "Bu cadı avı ahlaksızdı, kötü niyetliydi. Kötü polisler vardı, bilgi sızdıranlar, yalancılar vardı. Benim başıma gelenler, başka bir başkanın başına asla gelmemeli. Başka bir başkan, bana olanları kaldırır mıydı bilmiyorum. Bence kaldıramazdı." diye konuştu.

Trump, kendisine yapılanları "rezalet" olarak niteleyerek, "(Eski FBI Direktörü) James Comes'i kovmasaydım ki kendisi tam bir felaketti, şu anda burada sizinle olamayacaktım. Onu suçüstü yakaladık. Bunlar Barack Obama'ya yapılsaydı, birçok insan şimdiye kadar hapiste olurdu." değerlendirmesinde bulundu.

Son 3 yıllık sürede yanında bulunan kişilere tek tek teşekkür ederken kendisinin herhangi bir ABD başkanından daha çok şey yaptığını belirten Trump, özellikle de ülke ekonomisini iyi bir duruma getirdiğinin altını çizdi.

"Bu bir tür kutlama"

Trump, salondaki savunma ekibi ve Cumhuriyetçi Parti'nin Kongre üyelerini tek tek tanıtıp alkışlatarak, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün yaptığımız şey, bir basın toplantısı ya da hitap değil, bu bir tür kutlama. Çünkü bir sürecin içinden çıktık. Çok sıkıntılı günlerden geçtik, yanlış hiçbir şey yapmadım ama bana adaletsiz davranıldı. Hayatımda yanlış yaptığım da oldu ama bunları kabul ettim. Ama bu konuda (azil soruşturması) yanlış hiçbir şey yapmadım."

Bir süre önce Beyaz Saray'ın aboneliğini sonlandırdığı Washington Post gazetesinin "Trump aklandı" şeklindeki manşetini salondakilere gösteren Trump, "Washington Post'ta bugüne kadar benim hakkımda atılmış en iyi başlık." dedi.

Trump, kendisine yönelik çok adaletsiz davranıldığını ve kendisini savunan kişilerin de "muhteşem savaşçılar" olduğunu vurgulayarak, "Önce Rusya, Rusya, Rusya dediler. Bu tamamen deli saçmasıydı. Sonra önümüze Mueller raporunu koydular." ifadesini kullandı.

"Adam Schiff kötü bir senaryo yazarı"

Rusya soruşturmasının 2 yıl sürdüğünü anımsatan Trump, "Aslında ilk 2 günden bizim tamamen suçsuz olduğumuzu biliyorlardı ama soruşturmayı sürdürdüler. Çünkü yeni seçilmiş bir insana acı çektirmek istediler." değerlendirmesinde bulundu.

Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile temmuzda yaptığı ve hakkında azil soruşturması başlatılmasına yol açan konuşma hakkında da Demokratlar'a yüklenerek, "(Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı) Adam Schiff, benim Ukrayna görüşmem hakkında uydurmalarda bulundu. O bir senaryo yazarı ama kötü bir senaryo yazarı." yorumunu yaptı.

Senato, Çoğunluk Lideri Mitch McConnell'a da teşekkür eden Trump, "McConnell, muhteşem bir iş çıkardın." dedi.

Trump, dün Senato'da yapılan azil oylamasında kendisi aleyhine oy kullanan Cumhuriyetçi Senator Mitt Romney'e yüklenerek, "Başarısız olmuş bir başkan adayı, dini kendisine destek olarak kullanıp benim aleyhime oy kullanıyor." ifadelerini kullandı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin uzun süredir kendisini azletmek istediğini söylediğini aktaran Trump, "Demokratlar beni azletmek için birbirine sımsıkı yapıştılar." diye konuştu.

Azil sürecinde kendisine ve partisine desteğin arttığını söyledi

Trump, azil sürecinde kendisine ve Cumhuriyetçi Parti'ye desteğin oldukça yükseldiğini belirterek, "Bu süreç, hem aileme hem de bu ülkeye büyük bir haksızlıktı." dedi.

Demokratlar'ın her şeye rağmen azil soruşturmasını sonuna kadar götürdüğünü vurgulayan Trump, şunları söyledi:

"Azil' kelimesi, benim için çok çirkin ve karanlık bir kelime. Demokratlar'ın elinde bir şey yoktu. Tamamen usullere uygun bir telefon görüşmesini bahane edip, azil sürecini sonuna kadar götürdüler. Ama şimdi elimizde muhteşem bir kelime var. Bir kelimenin kulağa bu kadar hoş geleceğini hiç düşünmemiştim. Bu kelime, 'tamamen aklanma."

Trump, Demokratlar'ın azil sürecinde istedikleri sonucun çıkmamasına çok sinirlendiklerine ve tekrar azil girişiminde bulunabileceklerine işaret ederek, "Tekrar azil soruşturması açarlarsa, onları hayatım boyunca olduğu gibi yine yenerim." mesajını verdi.

Halkın, azil sürecinde Demokratlar'a da çok kızdığını kaydeden Trump, gelecek seçimlerde Temsilciler Meclisinde daha çok sandalye kazanacaklarını ve çoğunluğu elde edeceklerini savundu.

Trump, konuşmasının sonunda azil sürecinde yaşadıkları için ailesinden de özür diledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ