AB, Türkiye ile ilgili son dakika kararı!

Reuters’ın son dakika olarak duyurduğu habere göre, “Avrupa Birliği Türkiye’nin Kıbrıs açıklarındaki ‘yasa dışı’ olduğunu iddia ettiği sondaj çalışması dolayısıyla hava ulaşımı anlaşması görüşmelerini ve Türkiye ile

Genel 11.07.2019 15:40:46 0
AB, Türkiye ile ilgili son dakika kararı!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Reuters’ın son dakika olarak duyurduğu habere göre, “Avrupa Birliği Türkiye’nin Kıbrıs açıklarındaki ‘yasa dışı’ olduğunu iddia ettiği sondaj çalışması dolayısıyla hava ulaşımı anlaşması görüşmelerini ve Türkiye ile üst düzey diyaloğu askıya aldı”

AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic de, “Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de sondaj faaliyetlerine karşı tedbirler içeren seçenekleri AB Konseyine sunduk” açıklaması yaptı

Reuters AB’nin taslak metnini yayınladı. Metinde, “Avrupa Birliği Türkiye’nin Kıbrıs açıklarındaki ‘yasa dışı’ sondaj çalışması dolayısıyla hava ulaşımı anlaşması görüşmelerini ve Türkiye ile üst düzey diyaloğu askıya aldı” ifadesi yer alıyor.

Yunanistan, İsrail ve Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Akdeniz’de doğalgaz sondaj çalışması yapmasına rağmen Türkiye’nin Kıbrıs açıklarında benzer çalışmalar için olmasına Avrupa’nın tepkisi sürüyor… Avrupa Birliği’nin Türkiye ile ilgili bir son dakika kararı aldığı ortaya çıktı.

AB, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon kaynaklarına ilişkin faaliyetlerinin yasa dışı olduğunu iddia ederek bazı tedbirler alacağını açıklamıştı.

Türkiye, Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma, Fatih ve Yavuz sondaj gemileriyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) ruhsat verdiği alanlarda sondaj ve arama çalışmaları yapıyor.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem