AB Kovid-19 aşısı olmayanları kayıt altına alacak

Yeni tip koronavirüs salgınına karşı aşı kullanımını serbest bırakan Avrupa Birliği ülkelerinin, buna karşın aşı olmayı reddedenleri kayıt altına alacağı bildirildi.

Genel 29.12.2020 13:19:11 0
AB Kovid-19 aşısı olmayanları kayıt altına alacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.12.2020 13:19

MADRİD (AA) - İspanya Sağlık Bakanı Salvador İlla, ülkesindeki özel bir televizyon olan La Sexta'ya yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olmayanların kayıt altına alınıp, bu bilgilerin sadece Avrupa Birliği (AB) resmi kurumları arasında paylaşılacağını söyledi.

İlla, "Vatandaşlardan istediğimiz, Kovid-19 aşısı olmaya çağrıldıklarında buna gitmeleri. Aşıyı reddedenler kayıt edilerek, bilgiler AB üyeleri arasında paylaşılacak. Bu kayıtlar, kişisel verilerin korunmasına saygı gösterilerek kesinlikle kamuoyuyla paylaşılmayacak." dedi.

"Onay alınan tüm aşılar, vatandaşlar için güvenli ve etkilidir." ifadesini kullanan İlla, Kovid-19 aşı kullanımının serbest olmasına rağmen vatandaşların büyük çoğunluğunun bunu yapacağına inandığını vurguladı.

İspanya'da Kovid-19 aşı karnesi tartışmaları

Bu arada İspanya'da, "Kovid-19 aşı kartı", "Kovid-19 aşı pasaportu" veya "Kovid-19 elektronik sertifikası" adları altında aşı yaptıranların bilgilerinin toplandığı dijital veri tabanı oluşturulmasına yönelik siyasi tartışmalar devam ediyor.

Madrid ve Endülüs özerk yönetimleri en kısa zamanda Kovid-19 ile ilgili vatandaşlara birer dijital aşı kartı çıkarılacağını açıkladı.

Endülüs Özerk Hükümet Başkanı Juan Manuel Moreno, basına yaptığı açıklamalarda, Kovid-19 aşısı yaptıranların QR kodu içeren aşı kartı almalarının zorunlu olması için kendi bölgelerinde çalışma başlattıklarını duyurdu.

Madrid Özerk Hükümet Başkanı İsabel Diaz Ayuso'nun girişimiyle yaklaşık üç aydır yürütülen çalışmalar sonunda aralık ayında yürürlüğe giren uygulamayla da Madrid'de ikamet edenler için cep telefonları ve bilgisayardan erişimi sağlanan sanal sağlık kartları oluşturup, "Kovid-19 tanı testlerim" bölümü açıldı.

Burada, Kovid-19 ile ilgili test yaptıranların sonuçlarına erişim kolaylığı sağlandı.

Söz konusu Kovid-19 aşı kartlarının özellikle seyahat etme ve iş ortamlarında kullanılabileceği belirtiliyor.

İspanya'da bazı şirketlerin, Kovid-19 aşısı olmayı reddeden çalışanlarının sözleşmelerinin feshedilmesi yönünde çalışmalar yaptığı da ileri sürülüyor.

Diğer yandan İspanya'daki bazı sivil toplum kuruluşları, "faydasız, ayrımcılık yaratıyor ve kamu sağlığını tehdit ediyor" gerekçeleriyle bu tip uygulamalara karşı çıkıyor.

Gelecekte özellikle seyahat etme konusunda Kovid-19 kartlarının zorunlu olacağı, bazı basın organlarında iddia olarak gündeme getiriliyor.

Dünya Sağlık Örgütünün de Kovid-19 dijital kartlarıyla ilgili bir çalışma yürüttüğü biliniyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ