AB Delegasyonu yeni eğitim yılı mesajını kaldırdı

AB Türkiye Delegasyonu, eğitim-öğretim yılının başlaması sebebiyle yayınladığı mesajın Arapçasına da yer vermesine tepki gelmesi üzerine 'mesajı yanlış anlaşılmalara neden olduğu için' yayından kaldırdı.

Genel 9.09.2019 16:48:10 0
AB Delegasyonu yeni eğitim yılı mesajını kaldırdı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.09.2019 16:48

ANKARA (AA) - AB Türkiye Delegasyonu, Türkiye'de yeni eğitim-öğretim yılının başlaması sebebiyle Türkçe ve İngilizcenin yanı sıra Arapça olarak yayınladığı mesajda Arapçanın bulunması nedeniyle gelen tepkiler üzerine mesajı sosyal medya hesabından kaldırdı.

AB Türkiye Delegasyonunun sosyal medyadaki hesabında yeni eğitim-öğretim yılının başlaması vesilesiyle bir mesaj yer aldı.

"2019-2020 eğitim öğretim yılı bugün başlıyor. Tüm öğrencilere hep daha fazlasını öğrenecekleri eğlenceli bir yıl dileriz." şeklindeki mesajın İngilizcesi ve Arapçasına da yer verildi.

Sosyal medyada mesajın Arapça olarak da yayınlanmasına gelen tepkiler üzerine Delegasyon'dan açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Bugün yayımladığımız mesajımıza gelen bazı yorumlara ilişkin olarak iletişimde Türkçe ve İngilizce dillerini kullandığımızı açıklığa kavuşturmak isteriz. Son üç yıldır Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT) hakkındaki bilgilendirme amaçlı sosyal medya mesajlarımızda, AB Türkiye Delegasyonu olarak, ortaklarımız gibi Türkçe ve İngilizcenin yanı sıra Arapça da kullanmaktayız. Türkiye'de yaşayan Suriyelilere yönelik yayımlanan bu mesajların amacı, Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT) altında eğitim, sağlık, insani yardım, göç yönetimi, altyapı ve sosyo-ekonomik alanlarda yürütülen ortak projeler kapsamında yapılanlar hakkında, kendi dillerinde bilgi vermektir." denildi.

Delegasyon'dan kısa süre sonra bir açıklama daha geldi. Açıklamada, "Yeni eğitim yılının başlaması vesilesiyle Türk öğrencilere ve Türkiye’de yaşayan Suriyeli öğrencilere ulaşmak amacıyla yayımladığımız sosyal medya mesajımızı, yanlış anlaşılmalara neden olduğu için yayından kaldırıyoruz." ifadesi yer aldı.

Açıklamada, Suriyeli öğrencilere yönelik projelerin yanı sıra AB'nin eğitim alanında başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere diğer ilgili bakanlıklarla Türk öğrencilere yönelik Jean Monnet Burs Programı, Erasmus+, mesleki eğitimin geliştirilmesi, hayat boyu öğrenme ve okula devam oranlarının artırılması gibi birçok proje yürüttüğü, bu alandaki desteğin sürdüğü belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ