547 metrelik 'Çapakçur' köprüsünde sona gelindi

Genel 27.11.2017 14:07:18 0
547 metrelik
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.11.2017 14:07
Bingöl’de kent merkezi ile Düzağaç bölgesini birbirine bağlayan 547 metre uzunluğunda, 28 metre genişliğindeki Çapakçur Köprüsü, çift yönlü, yaya geçitli olarak 32 ayak üzerine kuruldu. 23 Milyon 450 bin TL’ye mal olan köprüdeki tüm işlerin bir kaç gün içerisinde tamamlanarak trafiğe açılması bekleniyor.
Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünce ihalesi gerçekleştirilen ve Mart 2017’de trafiğe kapatılarak yapımına başlanılan Çapakçur Köprüsü’nde çalışmalarda sona gelindi. Kısa bir süre önce yaya korkulukların tamamlanmasının ardından yaya kısmı trafiğine açılan köprüde, asfaltlama çalışmalarının da tamamlanması ile araç trafiğine açılacağı bildirildi.
Şehrin iki yakasını birleştiren Çapakçur Köprüsü’nün 547 metre uzunluğunda, 28 metre genişliğinde, çift yönlü, yaya geçitli, 32 ayak üzerine kurulduğu ve 23 Milyon 450 Bin TL’ye mal olduğu aktarıldı.
Köprüdeki çalışmaları yerinde inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, çalışmalarda sona gelindiğini ve birkaç gün içinde trafiğe açılacağını söyledi.
Köprü projesinin bir sezonda tamamlandığını aktaran Başkan Barakazi," Bu proje bir yıl önce başlayacaktı ama bazı çalışmalar bunun gecikmesine neden oldu. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında bakanımızın öncülüğünde karayollarıyla bir toplantı gerçekleştirdik. O toplantıda bunun bir sezonda bitirilip bitirilmeyeceği konuşuldu. Şubat ayında yıkımını gerçekleştirmeyi ve bitirmeyi hedefledik. Biz kendi aramızdaki karara bağladıktan sonra ilgili firmayı çağırdık. Yetkili firma bir sezonda bunu bitirebileceğini aktardı. Allah’a şükür köprümüz bitti. Asfaltlama çalışması da bitti. Sinyalizasyon çalışmaları da bitiyor. Köprümüz yaya geçidine açıldı birkaç güne de köprümüzü tamamen bitip hizmete girecek” dedi.
Çapakçur Köprüsü’nün bitimini bekleyen vatandaşlar ise, yapılan hizmetten dolayı memnun olduklarını dile getirdi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ