39 engelliye davullu zurnalı askerlik

Genel 10.05.2018 16:39:39 0
39 engelliye davullu zurnalı askerlik
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.05.2018 16:39
Elazığ’da 39 engelli davul ve klarnet eşliğinde 8. Kolordu Komutanlığı girişinde karşılanarak 1 günlük temsili askerlik yaptı. Askerlik yapan engelliler, askeri araç ve helikoptere binme deneyimi yaşarken, aileleri ile karavanadan yemek yedi.
8. Kolordu Komutanlığı’nda 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında 39 engelli için 1 günlük temsili askerlik programı yapıldı. Askerlik için Komutanlığa gelen engelliler davul ve klarnetle karşılandı. Kayıtlarını yaptırarak, komutanlardan askerlik eğitimi alan engellilere, daha sonra Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterinden bulunan bazı silah, askeri araç ve helikopterler tanıtıldı.
Eğitimlerini tamamlayan engelliler düzenlenen törenle yemin etti. Yaş kütüğüne plaket çakılmasının ardından programa katılan protokol üyeleri tarafından engellilere terhis belgesi verildi.
Her yıl Mayıs ayında temsili askerlik faaliyetini yaptıklarını aktaran 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, bu yıl 39 gencin katılmak için başvuru yaptığını söyledi.
Temsili askerlik için başvuran engellileri nizamiyede karşıladıklarında gözlerindeki pırıltıdan vatan sevgisi ve askerlik aşkını hep birlikte gördüklerini belirten Korgeneral Erbaş," Sevgiyle hasret kaldıkları üniformalarını giydiler. Bu üniformalar ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün, gazi ve şehitlerimizin giydiği kutsal üniformalardır diye konuştu.
Son olarak aileleriyle bir araya gelen engelliler, onlarla birlikte karavanadan yemek yedi.
programa Vali Yardımcıları Mehmet Fevzi Dönmez, Erkan Kaçmaz, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, İl Jandarma Komutanı Albay Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, temsili askerlik yapan engellilerin aileleri ve askeri erkan katıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ