37 yıllık hayat arkadaşına böbreğini verdi

Zonguldak'ta yaşayan emekli öğretmen Nusret Çetin, böbrek yetmezliği nedeniyle 5 yıldır tedavi gören eşine organ bağışında bulunarak sağlığına kavuşmasını sağladı.

Genel 22.12.2019 12:13:55 0
37 yıllık hayat arkadaşına böbreğini verdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.12.2019 12:13

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde böbrek yetmezliği bulunan 37 yıllık eşine böbreğini veren Nusret Çetin, eşinin sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşıyor.

Yeni Mahalle'de yaşayan 56 yaşındaki Nurhan Çetin, 5 yıl önce gribal enfeksiyon şikayetiyle aile hekimine başvurdu. Tetkiklerin ardından böbreğiyle ilgili sıkıntı olduğu anlaşılan Çetin, daha sonra sırasıyla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gördü.

Bu süreçte ilaç tedavisi gören ve yapılan son kontrollerde organ nakli olması kararlaştırılan Çetin'e, eşi Nusret Çetin (61) böbreğini vermek istedi. Bunun üzerine İstanbul'daki özel bir hastanede Çetin'in doku örneklerini alan doktorlar, sonucun olumlu çıkmasıyla ameliyata karar verdi. Başarılı geçen nakil işleminin ardından eşinden aldığı böbrekle hayata tutunan Nurhan Çetin, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

"Ömür boyu eşimin böbreğini taşıyacağım için çok gururluyum"

Nurhan Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gribal enfeksiyon şikayetiyle gittiği aile hekimliğinde böbreğiyle ilgili sıkıntı olduğunu öğrendiğini söyledi.

Tahliller sonucunda böbrek hastası olduğunu öğrendiğini aktaran Çetin, "Birçok hastaneye gittik. En sonunda İstanbul'daki özel bir hastaneye başvurduk. Başvurduğumuzda eşimin böbreğinin uyduğunu söylediler. Çok duygulandım ve sevindim. Çocuklarımdan da tetkikler istediler ama biz kabul etmedik. Eşimin uyumlu olduğu için çocuklarımızı riske atmak istemedik. Eşim bana böbreğini verdi. Çok onur ve gurur verici, aynı zamanda hüzünlendirici ve sevindirici. Her duyguyu bir arada yaşıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Çetin, sağlığının iyi olduğunu ve her şeyin yolunda gittiğini belirterek "Eşime 4 çocuk verdim. Ömür boyu eşimin böbreğini taşıyacağım için çok onurlu ve gururluyum. Eşime çok teşekkür ediyorum." dedi.

"Eşim sağlığına kavuştuğu için çok mutluyum"

Nusret Çetin de eşinin sağlığına kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu aktararak "Hiçbir korku ve endişe yaşamadım. Böbrek nakli konusunda karar kılınca psikolojik olarak bu duruma hazırdım. Sıkı tetkikler sonucunda ameliyata girdik. Benden aldılar böbreği eşime verdiler." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ