30 Kiloluk çin salatalığı görenleri hayrete düşürüyor

Bartın’da bir çiftçi Çin’den bir salatalık tohumu getirtti. Bu tohumu eken çiftçi salatalığın 80 santimetreye ve 21 kilogram ağırlığına ulaştığını görünce şok yaşadı.

Genel 4.09.2019 16:28:00 0
30 Kiloluk çin salatalığı görenleri hayrete düşürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bartın’ın Kozcağız beldesine bağlı Ahmetler Mahallesi’nde seracılık faaliyetleriyle uğraşan Müyesser Acıbal, komşusundan salatalık tohumu aldı. Komşusu bu tohumu Çin’den getirmişti. Bu tohumu serasına eken Acıbal, sonucu görünce şaşkına döndü. Çünkü salatalık, 80 santimetre uzunluğa ve 21 kilogram ağırlığa ulaşmıştı. Salatalığı görmeye gelenler şaşkınlığını gizleyemiyor.

Tohumu eken ve dev salatalığın hasadını gerçekleştiren çiftçi Müyesser Acıbal, Anadolu Ajansı muhabirine konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Acıbal, tohumun Çin’den geldiğini ifade etti.

Acıbal, ‘’Ben de serama ektim. Bu devamlı büyüdü. Ben de şaşırdım. Yenilir mi diye sormak için salatalığın fotoğrafını Çinlilere gönderdik. 'Yenilir.' dediler. Bundan 5-10 tane vardı. Hepsini dağıttım. Kimse sevmedi. Damak tadımıza uygun değil." Açıklamalarında bulundu.

Acıbal bu tohumu bir daha ekmeyeceğini dile getirdi. Dev salatalığı görenler onunla fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem