25 yıldır Mehmetçiği selamlayan Mehmet amcayı gururlandıran 'arma'

Amasya'nın Merzifon ilçesinde askeri üsse yakın bir köyde yaşayan ve 25 yıldır üsse giden askeri araçları, asker selamıyla selamlayan 73 yaşındaki Mehmet Kurtul, kendisi için özel hazırlatılan armanın onurunu ve gururunu yaşıyor.

Genel 4.11.2019 18:45:01 0
25 yıldır Mehmetçiği selamlayan Mehmet amcayı gururlandıran
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.11.2019 18:45

AMASYA (AA) - Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı yakınlarında bulunan Gökçebağ köyünde yaşayan ve her gün evinin yanında bulunan yola çıkarak askerlere olan sevgisini göstermek için üsse giden, gelen askeri araçları, asker selamıyla selamlayan Kurtul'a askerler de aynı şekilde karşılık vererek korna çalıyor.

Askerler tarafından da çok sevilen Kurtul, zaman zaman da davet edildiği üssü ziyaret ederek Mehmetçik ile sohbet ediyor.

"Selamın eksik olmasın Mehmet amca"

Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığında görev yapan askerler, Kurtul'a olan sevgisi göstermek için harekete geçti.

Arma tasarımına ilişkin çalışma yapan Ömer Erkmen'e ulaşan askerler, konuyu anlatarak özel bir arma yapmasını istedi.

Askerlerin üniformalarında taşımaları için Erkmen tarafından tasarlanan ve üzerinde "Selamın eksik olmasın Mehmet amca" notu yazan arma üs personeline dağıtıldı.

Armanın bir örneğini çerçeve yaptırarak Kurtul'a hediye eden askerler, Kurtul'dan her zaman selam beklediklerini ifade etti.

Hediye edilen özel armayı evinin baş köşesinde sergileyen Mehmet Kurtul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 yıl önce oturduğu eve taşındığını ve o günden beri askerlere selam vermeye devam ettiğini söyledi.

Evli ve 3 babası Kurtul, askerlere selam verirken büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Askerlere selam verirken sadece askere değil vatana karşı da selam vermiş oluyorum. Askerlerimiz vatana hizmet ediyor, o yüzden askerlere karşı sevgim var. Allah askerlerimizden razı olsun, Allah vatanımızı kötülerin şerrinden korusun. Ben askerlere selam verdiğimde onlar da bana verir, onlar da beni çok seviyor. Beni sevdikleri değer verdikleri için böyle bir hediye yaptırmışlar bu benim için çok değerli, beni çok mutlu etti."

Asker ve polislerin kendisi için ayrı bir anlam ifade ettiğini belirten Kurtul, şunları kaydetti:

"Bu vatana benim canım feda olsun, bir canım değil bin canım da olsa feda olsun. Askerlerimize Allah zeval vermesi, kötülerden korusun, onları iyilerle yoldaş etsin. Askerlerimiz bana bu armayı teslim edince mutlu oldum, en büyük gururu ben duydum. Ben Allah bana ömür verdikçe askerlere selam vermeye, onlara moral vermeye devam edeceğim. Hepsini evime çağırıyorum, misafir etmek istiyorum ama işleri oluyor gelemiyorlar ben de bir şey diyemiyorum."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ